Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
«Νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

«Νερό στο μύλο» της ξενοφοβίας και του ρατσισμού ρίχνουν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λάρισα, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως διαφάνηκε και από τη συνεδρίαση, στην οποία έγινε ενημέρωση από πλευράς δημάρχου για τις εξελίξεις σε σχέση με το Προσφυγικό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Την κύρια ευθύνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα και για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες αυτοί ζουν, έχουν τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, με την αποδοχή της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και το πρόσφατο νομοσχέδιο της ΝΔ που βάζει νέα εμπόδια στο άσυλο για τους ξεριζωμένους. (...) Μερίδιο ευθύνης φέρει και η δημοτική αρχή Καλογιάννη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ κ.ά., που, ευθυγραμμισμένη πλήρως με τις επιδιώξεις τμημάτων του τουριστικού κεφαλαίου της περιοχής, όπως και οι άλλες παρατάξεις, τροφοδοτούν την τοπική κοινωνία με ξενοφοβικά αισθήματα, λέγοντας ότι η πόλη δεν μπορεί να δεχθεί άλλους πρόσφυγες - μετανάστες και συνιστώντας στους ξενοδόχους της πόλης να μην τους δεχτούν.

Οπως ακριβώς συνέβη και κατά τη διεξαγωγή της Λαϊκής Συνέλευσης στην κοινότητα της Γιάννουλης, όπου με την ανοχή της δημοτικής αρχής και την αβάντα των εκλεγμένων της παράταξης της ΝΔ, του τοπικού ιερέα κ.ά. δόθηκε η ευκαιρία σε ακροδεξιά - φασιστικά στοιχεία της περιοχής να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία των λαϊκών στρωμάτων της κοινότητας, με αφορμή δημοσιεύματα που έμπλεκαν την περιοχή σε σχέδια για φιλοξενία προσφύγων σε πρώην εργοστασιακές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις.

Την ίδια στιγμή που δεν βγάζουν άχνα για τα πραγματικά αίτια του προβλήματος. Οταν π.χ. πριν από λίγες μέρες στη συζήτηση που προκάλεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων για την επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα και την περιοχή, όχι μόνο δεν τόλμησαν να ψελλίσουν τίποτε, αλλά στο ψήφισμα που ανέλαβε για λογαριασμό της δημοτικής αρχής να συντάξει ο εκπρόσωπος της αντιπολιτευόμενης παράταξης της ΝΔ στη διαπαραταξιακή επιτροπή που φτιάξανε, δεν γίνεται λόγος πουθενά για το ΝΑΤΟ, τις βάσεις, τα drones στην 110 ΠΜ, παρά μόνο κάτι ευχολόγια για λύση του προβλήματος μέσα στην ΕΕ. Δηλαδή καλούν το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει από την αρχή διαχωρίσει τη θέση της σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η θέση μας είναι καθαρή και δεν χωράει παρερμηνείες. Να κλείσουν άμεσα όλα τα hot spots στα νησιά και να μεταφερθεί όλος αυτός ο κόσμος σε ανθρώπινες συνθήκες και εγκαταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης και καμιά εμπλοκή ΜΚΟ. Σίγουρα θα πρέπει να στηριχτούν από το κράτος τα προγράμματα ΕΣΤΙΑ για τη φιλοξενία των ξεριζωμένων, όπως και άλλων ανοιχτών δομών που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανθρώπινη και αξιοπρεπή διαβίωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η πόλη - οι πολλοί θα νικήσουν! (2023-10-10 00:00:00.0)
Νέες καραβιές ξεριζωμένων (2023-09-08 00:00:00.0)
«Οι μάσκες έπεσαν!» για το κέντρο - φυλακή (2020-03-10 00:00:00.0)
Ρατσιστικός οχετός από ομάδα περιφερόμενων ακροδεξιών (2019-11-13 00:00:00.0)
Αφαντο σε συνεδρίαση σχετική με τη Χρυσή Αυγή και την εγκληματικότητα (2017-06-01 00:00:00.0)
Αντίδραση για την αύξηση της τιμής του νερού (2011-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ