Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη για το Ασφαλιστικό

Με την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα στις 30 Νοέμβρη απαντούν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντάς την για λογαριασμό του κεφαλαίου από εκεί που την έφτασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων ανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινού αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά της, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, να προετοιμάσουν την επιτυχία τους.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.

Σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ στις 11 Νοέμβρη

Για την οργάνωση της πάλης για την Κοινωνική Ασφάλιση και για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ οργανώνει σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων τη Δευτέρα 11/11 στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυρουπόλεως 33 και Σπάρτης, πλατεία Αμερικής).

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να δώσουν χώρο και χρόνο στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. «Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους», υπογραμμίζει, «από τους νέους εργαζόμενους έως τους συνταξιούχους. Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία των εργαζομένων και των οικογενειών τους, την Υγεία - Πρόνοια, αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες ΕΒΕ, συνολικά τον εργαζόμενο λαό».

Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου απασχολεί τις προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες. Ηδη το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πήρε σχετική απόφαση σε συνέλευσή του την περασμένη Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ