Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ διέλυσαν το συνέδριο όταν είδαν ότι δεν περνούν οι νόθοι!

Κινητοποίηση έξω από το χώρο του συνεδρίου οργάνωσε το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Κινητοποίηση έξω από το χώρο του συνεδρίου οργάνωσε το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Παρά τις αποφάσεις του συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ), οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ δεν άφησαν, πραξικοπηματικά, να ολοκληρωθούν οι εργασίες του, καθώς επέμεναν να συμμετάσχουν οι νόθοι αντιπρόσωποι, προσπαθώντας έτσι να διατηρήσουν τον πλήρη έλεγχο της Ομοσπονδίας, ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητες να στηρίζουν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς των βιομηχάνων του κλάδου.

Το Σάββατο, πρώτη μέρα του συνεδρίου, το Σώμα αποφάσισε να αποκλείσει τους νόθους αντιπροσώπους 10 σωματείων, για την «ανάδειξη» των οποίων υπήρχαν συγκεκριμένες καταγγελίες. Την Κυριακή, την ίδια ώρα που οι εργατοπατέρες ενέτειναν τις μεθοδεύσεις διάλυσης του συνεδρίου, η ΔΑΣ, σε μια προσπάθεια αυτό να ολοκληρωθεί, κατέθεσε πρόταση, ζητώντας από τους συνέδρους να αποφασίσουν το εξής: Από τα δέκα σωματεία που δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις, να γίνουν τελικά δεκτά στο συνέδριο τα τρία, παρότι δεν είχαν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι σωματεία υπαρκτά και με δράση, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εφτά που είναι σωματεία - φαντάσματα.

Ούτε σε αυτήν την πρόταση συμφώνησαν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχαν στόχο να μη γίνει συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους.

Από το συνέδριο της ΠΟΕΜ
Από το συνέδριο της ΠΟΕΜ
Αυτό φάνηκε άλλωστε τόσο από το γεγονός ότι το Σάββατο φώναξαν την αστυνομία και επιχείρησαν να καλέσουν τον εισαγγελέα, όσο και από την αστεία προσπάθειά τους να δημιουργήσουν σκηνικό έντασης την Κυριακή, με τον πρόεδρο (ΠΑΣΚΕ) και τον γενικό γραμματέα (ΔΑΚΕ) να αρχίζουν να φωνάζουν ξαφνικά χωρίς κανέναν λόγο, με στόχο να στήσουν προβοκάτσια. Οταν είδαν ότι η προβοκάτσια δεν πιάνει και οι νόθοι δεν θα πάρουν μέρος, ανακοίνωσαν ότι το συνέδριο δεν ολοκληρώνεται!

Να διώξουμε εργοδότες και νόθους από τα συνδικάτα

Η ΔΑΣ μετά την εξέλιξη αυτή κατήγγειλε τη στάση των ηγεσιών των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και κατέθεσε ένσταση για τη μη ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου. Σε δελτίο Τύπου της σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΑΣΕΜ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ δεν ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 30ού Συνεδρίου της ΠΟΕΜ. Το συνέδριο είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων με αποκλεισμό των σωματείων - φαντασμάτων και αυτών που δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα που ορίζει το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

Σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) απέρριψαν και τη συμβιβαστική πρόταση διεξόδου της ΔΑΣ, να πάρουν δηλαδή μέρος 3 σωματεία από τα 10 που δεν είναι φαντάσματα, αλλά αποκλείστηκαν επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα. Στην αποφασιστική στάση των συνέδρων να αποτραπεί η συμμετοχή νόθων απάντησαν με τη διακοπή των εργασιών. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να διώξουμε τους εργοδότες και τους νόθους από τα συνδικάτα».

Στην ένστασή της η ΔΑΣ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι την πρώτη μέρα του συνεδρίου, «ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης, αντιπρόσωποι των συνδικαλιστικών παρατάξεων ΑΣΕΜ και ΔΑΚΕ δήλωσαν ότι αποχωρούν από τη Γενική Συνέλευση».

Ακολούθησε η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων, κατά την οποία αποκλείστηκαν οι νόθοι και έγινε διάλειμμα. «Μετά τη λήξη του διαλείμματος (...) οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΕΜ διαπιστώθηκε ότι είχαν δώσει εντολή η αίθουσα διεξαγωγής του συνεδρίου να μετατραπεί σε χώρο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη της Εφορευτικής Επιτροπής, με τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τη γραμματεία της ΠΟΕΜ να έχουν πάρει θέση για την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής. Η Γενική Συνέλευση ταυτόχρονα παρέδωσε στον δικαστικό αντιπρόσωπο την προγενέστερη απόφασή της για τον αποκλεισμό κάποιων αντιπροσώπων από τις εργασίες του συνεδρίου. Τότε, οι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΕΜ έδωσαν εντολή στον δικαστικό αντιπρόσωπο να σταματήσει η διαδικασία για την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής, όπως και τελικώς έγινε.

Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας για τη συνέχιση διεξαγωγής του συνεδρίου, τόσο την ίδια μέρα (2.11.2019), όσο και σήμερα (3.11.2019), η διαδικασία διεξαγωγής του συνεδρίου δεν συνεχίσθηκε, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΜ».

  • Στο κανάλι του ΠΑΜΕ στο «YouTube» μπορείτε να δείτε βίντεο με αποσπάσματα από ομιλίες αντιπροσώπων της ΔΑΣ στο συνέδριο.
«Ψήφισε»... όταν έλειπε σε άδεια!

Αποκαλυπτικά για το όργιο νοθείας στο οποίο πρωτοστατούν οι ηγεσίες ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ ήταν και μια σειρά από στοιχεία που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του επιχειρησιακού σωματείου ANALKO, από το οποίο προέρχονταν δύο από τους πολλούς νόθους «αντιπροσώπους».

Εργαζόμενος στη συγκεκριμένη επιχείρηση πήρε το λόγο και από το βήμα του συνεδρίου κατήγγειλε ότι εμφανίζεται να έχει πάρει μέρος στην ψηφοφορία για τους αντιπροσώπους στις 8 Αυγούστου, ενώ ο ίδιος είχε πάρει άδεια και έλειπε όχι μόνο από τη δουλειά αλλά και από την Αττική! Ακόμα κατήγγειλε ότι πρόκειται για σωματείο - φάντασμα, που δεν έχει βγάλει ποτέ ούτε μια ανακοίνωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ