Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Σε ξεσηκωμό ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων και στα σχέδια για εγκατάσταση βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης καλεί η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την άφιξη του πολεμικού πλοίου «USS Carson City».

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο έδεσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χτες το πρωί, ενώ στο πλαίσιο της παραμονής του, την πρωτεύουσα του Εβρου θα επισκεφτεί και ο διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη, αντιστράτηγος Christopher Cavoli, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

Το «USS Carson City» μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης, ακόμα και ελικόπτερα με μεικτό πλήρωμα 90 ατόμων, τόσο στελεχών του αμερικανικού Ναυτικού όσο και πολιτών.

Η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η γεωγραφική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, λόγω της γειτνίασής της με την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και των γνωστών συνθηκών αστάθειας και ανταγωνισμών στις ακτές της Κριμαίας και της Ουκρανίας, είναι κομβική. Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ μπορούν ταυτόχρονα να ελέγχουν τα Στενά του Ελλησπόντου και να συντονίζουν επιχειρήσεις πέρα από αυτά. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετείται και ο σκοπός φύλαξης των αγωγών TAP και IGB.

Μόνο τυχαία λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί η άφιξη αμερικανικού πολεμικού πλοίου ελάχιστες μόνο μέρες μετά την ανέλκυση της βυθοκόρου "Ολγας" με αμερικανικά κεφάλαια.

Η άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ "USS Carson City" αποδεικνύει περίτρανα αυτό που το ΚΚΕ διακήρυττε πριν την υπογραφή του νέου Σύμφωνου Συνεργασίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ και που προετοίμασε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, πως δηλαδή η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση».

Η ΤΕ του Κόμματος τονίζει πως «η χώρα μας και ο λαός μας γίνεται στόχος αντιποίνων για χατίρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι ροές των προσφύγων, ο εγκλωβισμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων σε ένα τεράστιο "camp" που λέγεται Ελλάδα, είναι και δική τους ευθύνη, ενώ και η επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία γίνεται με τις ευχές των ΗΠΑ. Αλλωστε, χώρα του ΝΑΤΟ είναι και η Τουρκία» και σημειώνει πως «οι κυβερνήσεις, πριν του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της ΝΔ, φέρουν τεράστια ευθύνη για τις βόλτες του αμερικανικού Στρατού ανενόχλητα σε ολόκληρη τη χώρα».

Υπογραμμίζει πως «αποτελεί πρόκληση για τον λαό της περιοχής η παραμονή του αμερικανικού Στρατού στην Αλεξανδρούπολη. Η προσπάθεια να παρουσιαστούν οι μακελάρηδες με "ανθρώπινο πρόσωπο" από φορείς της πόλης δείχνει την αγωνία τους για να προετοιμαστεί το έδαφος για την εγκατάσταση της στρατιωτικής βάσης, όπως προβλέπει και το Σύμφωνο Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, μετατρέποντας την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων και αυριανό στόχο, στα πλαίσια των ολοένα εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Ηδη το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να εξελίσσεται ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ ακόμα και με διαφημίσεις προκειμένου να μετριάσουν τις αντιδράσεις του λαού, εμφανίζοντας το μαύρο άσπρο. Φοβούνται τα αντιπολεμικά ένστικτα του λαού μας».

Η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ «καλεί τον λαό να οργανώσει την πάλη του. Να ενισχύσει το ΚΚΕ με όλους τους τρόπους στον αγώνα ενάντια στην παρουσία και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή.

Να μη γίνει η εγκατάσταση της βάσης στο λιμάνι!

Να μην περάσει ο εφησυχασμός, που τεχνητά καλλιεργείται από κυβέρνηση - αντιπολίτευση και φορείς, να μη θεωρηθεί ως καθημερινότητα η παρουσία των φονιάδων στην πόλη μας και όπου αλλού στη χώρα μας», να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ