Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«NOVARTIS»
Αύριο συνεδριάζει ξανά η Προανακριτική

ΚΚΕ: «Ναι» στη φυσική παρουσία των μαρτύρων

Αύριο Πέμπτη συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη «Novartis», μετά την οριστική απόρριψη του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθούν από μέλη της οι Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος, αλλά και την άρνηση της Κουμουνδούρου να τους αντικαταστήσει. Βεβαίως είναι ισχυρό ενδεχόμενο η συνεδρίαση να αναβληθεί εφόσον οι δύο επιχειρήσουν να πάρουν μέρος.

Η άσφαιρη αντιπαράθεση για τη σύνθεση της Επιτροπής αποσκοπεί και στο να κρύψει τη στρατηγική σύγκλιση των δύο κομμάτων στη μετατροπή του Φαρμάκου και συνολικά της Υγείας του λαού σε κερδοφόρο πεδίο των φαρμακοβιομηχάνων, συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων, έδαφος άλλωστε στο οποίο φύονται και τα σκάνδαλα, και οδηγεί σε εκφυλισμό τις εργασίες της Επιτροπής.

Η αυριανή συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς έχει μεσολαβήσει η δημοσιοποίηση από την «Καθημερινή της Κυριακής» εγγράφου σύμφωνα με το οποίο οι δύο «προστατευόμενοι μάρτυρες» που ενοχοποίησαν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη (η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει να υπάρχουν «προστατευόμενοι μάρτυρες» που έχουν καταθέσει με χρηματικό αντάλλαγμα). Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα, με το οποίο ζήτησε από τη διεύθυνσή της να αποκαλύψει ποιος διέρρευσε το επίμαχο έγγραφο, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτό δεν αποδεικνύει πως η ίδια γνώριζε ότι οι μάρτυρες που έθεσε σε καθεστώς «προστασίας» ταυτίζονταν με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» των αμερικανικών αρχών.

Στο μεταξύ, για τη σχετική συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης σημείωσε χτες σε δήλωσή του: «Το ΚΚΕ ήταν και είναι αντίθετο με τους προστατευόμενους μάρτυρες και υπέρ της φυσικής τους παρουσίας. Αυτό είχαμε ζητήσει από την προηγούμενη Προανακριτική Επιτροπή, το οποίο απορρίφθηκε, αυτό ζητάμε και τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αρχίζει την Τρίτη η κατάθεση των μαρτύρων (2021-04-09 00:00:00.0)
Ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια για τη «Novartis» (2020-05-19 00:00:00.0)
Δεν θέλουν την ουσιαστική εξέταση των «προστατευόμενων» μαρτύρων (2020-02-22 00:00:00.0)
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στο καθεστώς ανωνυμίας των μαρτύρων (2020-02-21 00:00:00.0)
Εκφυλιστικές και επικίνδυνες διαδικασίες που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένο φιάσκο (2020-02-20 00:00:00.0)
Συνεχίζονται η... αλληλογραφία και ο αποπροσανατολισμός (2019-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ