Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «NOVARTIS»
Συνεχίζονται η... αλληλογραφία και ο αποπροσανατολισμός

Συνεχίζεται για δεύτερη βδομάδα η ...αλληλογραφία μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί αν τελικά θα παραμείνουν ή θα εξαιρεθούν από την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση «Novartis» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος. Θέμα που τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν αναγάγει σε πρώτο και κύριο, καθώς είναι πολύ βολικό ώστε να συντηρείται η άσφαιρη αντιπαράθεση μεταξύ τους, κάτω από την οποία μπορούν να κρύβουν τη στρατηγική τους σύγκλιση στη μετατροπή του Φαρμάκου και συνολικά της Υγείας του λαού σε κερδοφόρο πεδίο των φαρμακοβιομηχάνων, συνολικά των επιχειρηματικών ομίλων, έδαφος άλλωστε στο οποίο φύονται και τα σκάνδαλα.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση για εξαίρεση των δύο κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι εμπλέκονται με την υπόθεση και θα πρέπει να κληθούν ως μάρτυρες. Την πρόταση υπερψήφισε η ΝΔ, για να πιάσει την πάσα ο ΣΥΡΙΖΑ και να επικρατήσει τις τελευταίες μέρες «μύλος» για το θέμα αυτό.

Χτες ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε άλλες δύο επιστολές στον πρόεδρο της Βουλής, με την πρώτη να έχει εκδοθεί από το γραφείο Τύπου του και τη δεύτερη να υπογράφει ο πρόεδρός του, Αλ. Τσίπρας, στις οποίες γίνεται λόγος για «παράνομη απόφαση» της πλειοψηφίας της Επιτροπής, «μεθόδευση», «προσπάθεια φίμωσης» κ.λπ., ενώ Π. Πολάκης και Δ. Τζανακόπουλος έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα φύγουν από την Επιτροπή.

Ο πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Κ. Τασούλας έχει αποστείλει ήδη δύο επιστολές για να καλύψει την απόφαση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή και να υποστηρίξει ότι όλα είναι σύννομα, ενώ χτες ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε ότι «θα αναλάβω την ευθύνη και θα προχωρήσουμε με βάση την απόφαση της εξαίρεσης», «χωρίς τους δύο» κ.ο.κ.

Να σημειωθεί στο μεταξύ πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κυριακής που επικαλέστηκε σχετικό έγγραφο, οι δύο «προστατευόμενοι μάρτυρες» που ενοχοποίησαν πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι οι ίδιοι που κατέθεσαν στις ΗΠΑ, προσδοκώντας οικονομικά οφέλη, κι ενώ η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει να υπάρχουν «προστατευόμενοι μάρτυρες» που έχουν καταθέσει με χρηματικό αντάλλαγμα.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη απέστειλε χτες εξώδικο στην εφημερίδα, με το οποίο ζήτησε από τη διοίκησή της να αποκαλύψει ποιος διέρρευσε το έγγραφο, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων πως το επίμαχο έγγραφο δεν αποδεικνύει πως η ίδια γνώριζε ότι οι μάρτυρες που έθεσε σε καθεστώς «προστασίας» ταυτίζονταν με τους «προστατευόμενους μάρτυρες» των αμερικανικών αρχών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν θέλουν την ουσιαστική εξέταση των «προστατευόμενων» μαρτύρων (2020-02-22 00:00:00.0)
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στο καθεστώς ανωνυμίας των μαρτύρων (2020-02-21 00:00:00.0)
Εκφυλιστικές και επικίνδυνες διαδικασίες που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένο φιάσκο (2020-02-20 00:00:00.0)
Αύριο συνεδριάζει ξανά η Προανακριτική (2019-11-06 00:00:00.0)
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης «Novartis» (2019-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ