Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΥΡΟΥ
Ανεπιθύμητα τα πολεμικά πλοία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ!

Η Επιτροπή Ειρήνης Σύρου καταγγέλλει στο λαό της Σύρου και των Κυκλάδων τον ελλιμενισμό του ταχύπλοου πλοίου μεταφοράς στρατευμάτων «USNS Carson City» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της για δεύτερη φορά μετά το Μάρτη του 2018.

Τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Η παρουσία του στο νησί μας δεν είναι τυχαία. Ερχεται λίγες μόνο μέρες μετά και την επίσημη παράδοση του Νεωρίου στον αμερικανικό επιχειρηματικό όμιλο της ONEX, καθώς κι έναν περίπου μήνα μετά την ανανέωση, ενίσχυση κι επέκταση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα μας σε προκεχωρημένο πολεμικό ορμητήριο για τις ανάγκες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά ταυτόχρονα την καθιστά και στόχο σε ενδεχόμενη πολεμική αντιπαράθεση, όπως προκύπτει από επίσημες δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν».

Είναι ξεκάθαρο - σημειώνεται στην ανακοίνωση - ότι «οι επενδυτικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν χέρι χέρι με τους στρατιωτικούς - πολεμικούς σχεδιασμούς. Σχεδιάζεται, δηλαδή, όπως έχει ειπωθεί, η μετατροπή του λιμανιού της Σύρου σε μια "μικρή Σούδα"...»

Και συνεχίζει: «Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων, που εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολέμων, με πολύ επικίνδυνες συνέπειες για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής! Σοβαρές προφανώς είναι και οι ευθύνες της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης που σπεύδουν να καλωσορίσουν τις κινήσεις αυτές...».

Η Επιτροπή Ειρήνης Σύρου εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί τους τοπικούς φορείς να ενημερώσουν, να τοποθετηθούν, να εκφράσουν ξεκάθαρα τη θέση τους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

«Δηλώνουμε πως είναι ανεπιθύμητα στο λιμάνι της Σύρου τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις, για έναν κόσμο με πραγματική ειρήνη, φιλία και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς!», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ