Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Σι

Ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη στην Ελλάδα του Προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Συνάντηση με τον Κινέζο Πρόεδρο είχε χτες το πρωί ο Αλ. Τσίπρας, απ' τον οποίο έλαβε πρόσκληση επίσκεψης στο Πεκίνο. Ο Πρόεδρος της Κίνας απένειμε τα εύσημα στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις προσπάθειες του Αλ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας και των εταιρικών δεσμών και για το ότι η Ελλάδα μπήκε στο νέο σχέδιο του Πεκίνου «Μια Ζώνη Ενας Δρόμος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι η πέμπτη φορά που συναντώ τον Κινέζο Πρόεδρο» και πρόσθεσε ότι «καταφέραμε σε δύσκολες στιγμές και συνθήκες να οικοδομήσουμε μια στρατηγική συνεργασία η οποία έχει και συνέχεια».

Σημειωτέον, ερωτηθείς χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αν υπάρχει ενόχληση εκ μέρους ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ για τα ανοίγματα της χώρας προς την Κίνα, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «η κυβέρνηση δεν είναι αποδέκτρια καμιάς τέτοιας όχλησης» και πρόσθεσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης η Κίνα αποδείχθηκε ένας επενδυτής αξιόπιστος και μακροπρόθεσμος για την Ελλάδα και μπορεί να αυξήσει την παρουσία της, είτε αυτή είναι επενδυτική είτε συνεργατική, τα επόμενα χρόνια, στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ