Τρίτη 19 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη συντονισμού στο Ηράκλειο

Νέα σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού σωματείων και φορέων για τα θέματα της Υγείας πραγματοποιήθηκε χτες στο Ηράκλειο, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα τα Σωματεία Εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ, Υγειονομικού Προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Εργαζομένων στα Προνοιακά Ιδρύματα Ηρακλείου, η Ενωση Γιατρών Νομού Ηρακλείου και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου.

Οπως αναφέρθηκε, στο ΠΑΓΝΗ το 2012 υπηρετούσαν 2.030 άτομα μόνιμο προσωπικό και το 2018 είχαν απομείνει μόλις 1.373 μόνιμοι. Στα Κέντρα Υγείας του νομού έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 2007. Στα προνοιακά ιδρύματα πάνω από 300 επικουρικοί θα απολυθούν σε όλη την Ελλάδα τέλη Δεκέμβρη, επειδή λήγει η σύμβασή τους.

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τη στρατηγική για μείωση των παροχών Υγείας στις λαϊκές οικογένειες και λειτουργία των μονάδων Υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια», σημειώθηκε χαρακτηριστικά.

Απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καμία απόλυση συμβασιούχου και τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προγραμματίζονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα:

  • Την Πέμπτη 21/11, μέρα κοινής δράσης σε όλους τους χώρους εργασίας. Στο ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου. Τα υπόλοιπα σωματεία προσανατολίζονται για την ίδια μέρα σε ΓΣ και παρεμβάσεις στις διοικήσεις.
  • Κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωτοβάθμιων σωματείων.
  • Την Τετάρτη 27/11, συμμετοχή στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία για την περιφέρεια και συγκέντρωση στις 12 μ. στην 7η ΔΥΠΕ.
  • Συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Παρέμβαση στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με αφορμή τη θέση του ΠΙΣ για τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ