Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πρόκριση διά... τηλεφώνου

Του απεσταλμένου μας Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.-

Με τον πλέον περιπετειώδη τρόπο η Εθνική μας ομάδα χάντμπολ των γυναικών πήρε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, το εισιτήριο για τη δεύτερη προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στη ρεβάνς της εκτός έδρας ήττας (27-24) από το Αζερμπαϊτζάν, έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά επικράτησε στο Αμύνταιο με 22-19.

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα, αναφορικά με το ποιος πήρε την πρόκριση, έλαβαν τέλος μ' ένα... τηλεφώνημα! Τι είχε συμβεί; Με τη λήξη η παρατηρητής του αγώνα και οι διαιτητές είδαν τις αθλήτριες αμφοτέρων των ομάδων να πανηγυρίζουν, εκτιμώντας πως έχουν προκριθεί! Η σύγχυση και η αγωνία διήρκεσαν περίπου 10'. Οσο δηλαδή χρειάστηκε, μέσω του ΟΤΕ, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να πιστοποιήσει πως προκρίνεται το ελληνικό συγκρότημα χάρη στην καλύτερη εκτός έδρας επίθεση.

Σε ό,τι αφορά τα 60' του αγώνα, οι παίκτριες μας παρουσιάστηκαν αποφασισμένες για την επιτυχία αλλά σε κρίσιμα σημεία έδειχναν αρκετά αγχωμένες δίνοντας το δικαίωμα στις παίκτριες του Αζερμπαϊτζάν να μειώνουν επικίνδυνα τη διαφορά. Τα τέρματα της Εθνικής πέτυχαν: Ψαθά 2, Γκαγκάνα 1, Δωροθέου 3, Σκάρα 1, Γκόλια 6, Καραντώνη 2, Φωτιάδου 5, Βαλασίδου 2.

  • Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών, ο Αρης Ν. επικράτησε του ΠΑΟΚ με 29-26.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ