Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Προετοιμάζονται νέοι αγώνες σε όλη τη χώρα

Με περιφερειακές συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες εντείνουν τις προετοιμασίες τους για την οργάνωση νέων αγώνων για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν την ίδια την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Στο στόχαστρο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος βρίσκονται η ΚΑΠ της ΕΕ και η αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζει για λογαριασμό του κεφαλαίου η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα.

Απέναντί τους οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν τους εκμεταλλευτές του μόχθου τους, τους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, που τους πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια και αγοράζουν πάμφθηνα την παραγωγή τους. Επίσης τους τραπεζίτες και τους μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες, που καιροφυλακτούν να αρπάξουν τα χωράφια και το βιος τους.

Δίπλα τους κι αυτή τη φορά οι βιοπαλαιστές αγρότες θέλουν να έχουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς, όπως αποδεικνύει η πείρα τους, αυτή είναι η συμμαχία που δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.

Μέχρι στιγμής, Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες έχουν οργανώσει συσκέψεις σε Κρήτη, Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Κέρκυρα, Λέσβο και Θεσσαλία, όπου την Τρίτη 26/11 θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας. Στις συσκέψεις αυτές γίνεται διεξοδική συζήτηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτιά, όπως οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι μειώσεις των κονδυλίων με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, τα ψίχουλα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, η μεγάλη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών κ.ά., καθώς και για το πώς θα οργανωθεί ακόμα πιο μαζικά και αποτελεσματικά ο αγώνας.

Τα συμπεράσματα αυτής της διαδικασίας θα μεταφερθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα οργανώσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 15 Δεκέμβρη στη Νίκαια της Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ