Σάββατο 23 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 24 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ
Ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες και συλλαλητήρια

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια από τη Δευτέρα 25/11 προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ που έχει ήδη προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 25/11 θα γίνουν συλλαλητήρια σε Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη.

Στη Μεγαλόπολη, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζί με εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής θα συγκεντρωθούν στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Πτολεμαΐδα, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ). Η προσυγκέντρωση του ΣΕΕΕΝ θα γίνει στις 4.30 μ.μ. στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαΐδας. Από το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πέτρος Ταταρίδης, πρόεδρος του ΣΕΕΕΝ, στις 8 π.μ., θα περιοδεύσει στο Ορυχείο Νότιου Πεδίου.

Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 25/11 προς Τρίτη 26/11, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ξεκινούν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους. Τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΔΕΗ και συνολικότερα των εργαζομένων στην Ενέργεια, στο Σύνταγμα.

Απεργιακή κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα συλλαλητήρια και τις απεργιακές κινητοποιήσεις απευθύνει η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΔΕΗ, καθώς και σωματεία του κλάδου, όπως το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας.

Σε στήριξη των κινητοποιήσεων καλεί το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ