Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
WADA
Προς νέα τιμωρία της Ρωσίας;

Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από διεθνείς διοργανώσεις κλασικού αθλητισμού για άλλα τέσσερα χρόνια προτείνει η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), σύμφωνα με σχετική είδηση στα διεθνή ΜΜΕ. Η πρόταση φέρεται να έρχεται μετά τη διαπίστωση ελλείψεων στα στοιχεία που ανέκτησε η ρωσική υπηρεσία κατά της φαρμακοδιέγερσης από το εργαστήριο της Μόσχας τον περασμένο Γενάρη. Η Επιτροπή του WADA κάνει λόγο για μια εξαιρετικά σοβαρή περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις συστάσεις του Οργανισμού για κατάθεση του ακριβούς αντιγράφου των στοιχείων από το εργαστήριο.

Θυμίζουμε ότι ο Οργανισμός Αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) είχε κατηγορηθεί για μη συμμόρφωση αρχικά το Νοέμβρη του 2015, όταν στην έκθεσή του ο δικηγόρος αθλητικών υποθέσεων Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν είχε κάνει λόγο για εκτεταμένη διαφθορά και κρατικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα φαρμακοδιέγερσης στον ρωσικό στίβο. Αντίστοιχη έκθεση, με περισσότερα στοιχεία, υπήρξε και το 2016. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε αρχικά στην τιμωρία ολόκληρου του ρωσικού αθλητισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις, με αυτήν που αφορά το στίβο να παραμένει μέχρι σήμερα. Ο RUSADA το 2018 συμφώνησε να μοιραστεί στοιχεία από το εργαστήριο της Μόσχας σχετικά με την περίοδο μεταξύ Γενάρη 2012 και Αυγούστου 2015. Ωστόσο, οι αρμόδιοι του WADA θεώρησαν ότι τα στοιχεία που δόθηκαν είχαν αρκετές ελλείψεις, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει νέα έρευνα στις αρχές του χρόνου.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του WADA, η οποία θα συνεδριάσει στις 9 Δεκέμβρη στο Παρίσι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ