Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Την Κυριακή 1/12 οι 2οι Αγώνες Στίβου για παιδιά

Είχαν αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας

H κακοκαιρία που επικράτησε στη Ζάκυνθο στις 23 και 24 Νοέμβρη έγινε η αιτία να αναβληθεί η σπουδαία αθλητική διοργάνωση των 2ων Αγώνων Στίβου για παιδιά, που πραγματοποιούν από κοινού το Εργατικό Κέντρο και η Αθλητική Γυμναστική Ενωση του νησιού. Η εκδήλωση μετατέθηκε για την Κυριακή 1η Δεκέμβρη, στο ίδιο μέρος (το στάδιο της πόλης) και τις ίδιες ώρες (10.00 - 13.00) που είχαν προγραμματιστεί.

Η περσινή πρώτη διοργάνωση είχε στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και είχε χαρακτηριστεί από τη μαζική συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία της περιοχής. Φέτος, όπως και πέρυσι, ξεχωριστή βαρύτητα έχει η συμμετοχή των παιδιών από το Ειδικό Σχολείο Ζακύνθου. Το θέμα της εκδήλωσης: «Θέλουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση - πολέμους - προσφυγιά».

Μέσα από τους Αγώνες Στίβου για παιδιά αναδεικνύεται η πολύ σημαντική δουλειά που έχει γίνει από πλευράς Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου στη νεολαία του νησιού. Ο πήχης για φέτος ανεβαίνει και το Εργατικό Κέντρο καλεί ακόμα περισσότερους να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, όπως πάντα, θέτει ως προτεραιότητα το ζήτημα του μαζικού αθλητισμού, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί μέσω των σωματείων όσο και για τα παιδιά τους, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Φωτ. από τους περσινούς 1ους Αγώνες
Φωτ. από τους περσινούς 1ους Αγώνες
Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν είναι τα εξής: 50 μ. και 400 μ. για παιδιά Α', Β' και Γ' Δημοτικού, 60 μ. - 600 μ. - μήκος - μπαλάκι για παιδιά Δ', Ε' και ΣΤ' Δημοτικού, 80 μ. - 1.000 μ. - μήκος - σφαίρα για μαθητές Γυμνασίου, 100 μ. - μήκος - σφαίρα - 2.000 μ. για γεννηθέντες από το 2004 και μετά, 50 μ. για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τη βράβευση των αθλητών της ΑΓΕΖ. Στο τέλος κάθε αγωνίσματος θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι, ενώ θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσοι πάρουν μέρος. Στο χώρο θα υπάρχουν γιατρός και ασθενοφόρο, και για τη συμμετοχή ανήλικων μαθητών θα χρειαστεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέχρι και τη μέρα των Αγώνων (Κυριακή).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ