Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε χτες το πρωί ανοιχτά των Κυθήρων και έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επρόκειτο για δόνηση μεγέθους 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά των Κυθήρων, σε πολύ μεγάλο εστιακό βάθος, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης και συγκεκριμένα 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων. Μετά το σεισμό, έκλεισαν τα σχολεία στα Κύθηρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Κρήτη. Στα Κύθηρα, η πρώτη εικόνα που υπήρχε από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που είχε βγει στους δρόμους του νησιού, ήταν ότι δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα από τον ισχυρό σεισμό.

Αυτοψίες στα δημόσια κτίρια και στα σχολεία των Κυθήρων πραγματοποίησε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας που βρίσκεται στο νησί.

Σημειώνεται, όμως, πως η ένταση του σεισμού ήταν τόσο μεγάλη που ξύπνησε μνήμες από τον σεισμό των 6,9 Ρίχτερ της 8/1/2006, ο οποίος είχε επίκεντρο 40 χιλιόμετρα ανατολικά των Κυθήρων. Ο σεισμός προκάλεσε κυρίως καταστροφές στα Μητάτα, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και ζημιές στην πλατεία του χωριού.

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να προσέχουμε ιδιαιτέρως», τόνισε σε δηλώσεις του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος λίγες ώρες μετά τον ισχυρότατο σεισμό. «Αυτό που έχουμε ως δεδομένο είναι ότι έχουμε έναν ισχυρό σεισμό στην Αλβανία πριν από μία μέρα και έναν επίσης ισχυρό σεισμό ενδιάμεσου βάθους σήμερα (σ.σ. χτες) κοντά στα Κύθηρα. Οι δύο σεισμοί μαζί μπορεί ενδεχομένως να αποσταθεροποιήσουν το σύστημα ρηγμάτων στον ελλαδικό χώρο», τόνισε ο Γ. Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ