Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η ΚΝΕ στην Κύπρο για την 20ή Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ

Για την Κύπρο αναχώρησε αντιπροσωπεία της ΚΝΕ, ώστε να συμμετάσχει στις εργασίες της 20ής Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που διεξάγεται 3 - 6 Δεκέμβρη στη Λευκωσία και φιλοξενείται από την ΕΔΟΝ, με σύνθημα «Εμπρός για το μέλλον μας! Μέχρι να χτίσουμε τον κόσμο που έχουμε ονειρευτεί και για τον οποίο έχουμε παλέψει».

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ αποτελείται από τους Νίκο Ζαχαρόπουλο και Θανάση Σγούρο, μέλη του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, τον Πασχάλη Καγιάννη, μέλος του ΚΣ και άλλα μέλη της ΚΝΕ που συμβάλλουν στη διοργάνωση της Συνέλευσης.

Στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΔΝ συμμετέχουν συνολικά 95 Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, ενώ έχουν προσκληθεί και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση (ΠΣΟ) και η Παγκόσμια Δημοκρατική Ομοσπονδία Γυναικών (ΠΔΟΓ). Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα απευθύνει χαιρετισμό στις εργασίες της Συνέλευσης, θα ενημερώσει για τις θέσεις και τη δράση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Ελλάδα, θα επιδιώξει να συμβάλει στα πολιτικά ντοκουμέντα που θα καθορίσουν και τους βασικούς άξονες δράσης της ΠΟΔΝ για την επόμενη τετραετία. Θα εκφράσει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς και τη νεολαία όλου του κόσμου και ιδιαίτερα στη νεολαία της Κύπρου, που γεννήθηκε και μεγαλώνει σε συνθήκες κατοχής μεγάλου τμήματος της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ