Πέμπτη 5 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Να φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα στις παιδικές εξοχές

Τη στήριξή τους στην παραχώρηση χώρων των παιδικών εξοχών του δήμου Αθηναίων, για τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων μέχρι το Μάη, εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αθήνας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη.

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, υπερψηφίζοντας τη σχετική πρόταση τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Συζητώντας για την πρόταση προσωρινής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε εγκαταστάσεις του δήμου, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πηγή του προβλήματος, τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Ποιος απαγορεύει σε 100 χιλιάδες ανθρώπους να καταθέτουν αίτηση ασύλου στη χώρα προορισμού; Ποιος τους υποχρεώνει να καταθέτουν την αίτηση στο πρώτο σημείο της χώρας υποδοχής, δηλαδή στα νησιά μας; Ποιος δεν εφαρμόζει τις επανενώσεις των οικογενειών αυτών, που αφορούν σημαντικό αριθμό αυτών των παιδιών;

Φαίνεται η υποκρισία όλων αυτών που μιλούν για κίνδυνο αφελληνισμού της Αθήνας, όταν σιωπούν για την κολοσσιαία εξαγορά ακινήτων στην Αθήνα από διάφορα πολυεθνικά κεφάλαια. Στο πρόσφατο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, η νόμιμη μόνιμη εγκατάσταση με την περίφημη χρυσή βίζα πλέον πέφτει στα 200.000 ευρώ.

Διεκδικώντας την ακύρωση των Συμφωνιών της ΕΕ, που εγκλωβίζουν αυτούς τους ανθρώπους στην Ελλάδα, πρέπει να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα διαβίωσης αυτών των ανθρώπων, με οργανωμένους, ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας, γιατί δεν μπορούν τα νησιά να μετατρέπονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ζουν σε Μόριες.

Η φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα, εξαιτίας της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, πρέπει να είναι οργανωμένη και με ευθύνη του κράτους, των δήμων, των Διεθνών Οργανισμών και όχι των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ. Πρέπει να σεβαστούμε τον άνθρωπο ανεξάρτητα από τι χρώμα, ποια θρησκεία έχει, από ποια φυλή ή εθνικότητα προέρχεται.

Με βάση αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει αυτήν την πρόταση αλλά και να φροντίσει, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΔΟΜ και με το υπουργείο Παιδείας, για την εκπαίδευση αυτών των παιδιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ