Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ζήτω ο αγώνας των εργατών της Γαλλίας - Ζήτω η ταξική αλληλεγγύη!

Το ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των εργατών της Γαλλίας, στον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά μέτρα επιχειρηματικών ομίλων - κυβέρνησης Μακρόν - ΕΕ και προσθέτει:

«Οι εργαζόμενοι της Γαλλίας, με την τεράστια συμμετοχή τους στην απεργία της 5ης Δεκέμβρη και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, δίνουν το μήνυμα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οι απεργιακές συνελεύσεις σε πολλές περιοχές ήδη αποφασίζουν συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά συμμετοχής στις βιομηχανίες Ενέργειας της Μασσαλίας όπου η συμμετοχή έφτασε: PETRONEIOS/INEOS 95%, KEM ONE FOS 100%, KEM ONE LAVERA/ NAPHTA 100%, TRAPIL PORT DE BOUC 100%, TOTAL LA MEDE 90%, ESSO 100%.

Στη μεγαλειώδη απεργία των εργατών της Γαλλίας, βρίσκεται και συμμετέχει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, εκφράζοντας στην πράξη τον διεθνισμό και την ταξική αλληλεγγύη.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε χτες, 4 Δεκέμβρη, σε συναντήσεις με συνδικάτα και συνδικαλιστές της περιοχής του Παρισιού και στις 5 Δεκέμβρη συμμετείχε και χαιρέτισε την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα τρένα στην περιοχή των Βερσαλλιών καθώς και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην περιοχή σε χώρους δουλειάς αλλά και στο ανάκτορο των Βερσαλλιών. Συμμετείχε ακόμη στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο του Παρισιού».

Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στον αγώνα των εργατών της Γαλλίας, ο σκιτσογράφος Πάνος Ζάχαρης, μετέφρασε εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ένα σκίτσο του της σειράς WORKING DEAD END στα Γαλλικά με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στους Αγωνιζόμενους Εργαζόμενους της Γαλλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ