Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανελλαδική απεργία στις τράπεζες την Τετάρτη

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 11/12 οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενάντια στα σχέδια που «τρέχει» η εργοδοσία με αποσχίσεις τμημάτων, κλείσιμο καταστημάτων, απολύσεις και διεύρυνση της «ευελιξίας». Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στη 1 μ.μ., όπου έχει προγραμματιστεί νέα τριμερής.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΤΟΕ), την Πέμπτη, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» μετέφερε το αίτημα εργαζομένων για κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα και κλαδική κινητοποίηση. Είχαν προηγηθεί την ίδια μέρα η απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, ενάντια στις 24 απολύσεις που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για τους τραπεζοϋπαλλήλους, και η στάση εργασίας στην Alpha Bank στην Αττική, ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας για απόσχιση του τμήματος των «κόκκινων» δανείων.

«Δεν υπάρχει συμβιβασμός που να ικανοποιεί και τους τραπεζίτες και τους εργαζόμενους ταυτόχρονα», τονίζει το «Αγωνιστικό Μέτωπο» σχολιάζοντας τις προτάσεις με τις οποίες το υπουργείο Εργασίας επανέφερε στην τριμερή τους εκβιασμούς της τράπεζας για μεταφορά των εργαζομένων σε άλλη εταιρεία και «εθελούσιες» απολύσεις. Στηλιτεύει επίσης τη στάση του προσωρινού προέδρου της ΓΣΕΕ, που πρότεινε «να βρεθεί λύση» μεταξύ τράπεζας και εργαζομένων, «ακυρώνοντας το αίτημα των συλλόγων και της ΟΤΟΕ να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις και οι εργαζόμενοι να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς». Στο παραπάνω φόντο, καλεί σε ενωτικό και μαζικό αγώνα σε όλο τον κλάδο ενάντια στους σχεδιασμούς των τραπεζιτών και των κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ