Σάββατο 7 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ για τέταρτη συνεχόμενη φορά

Αύξηση των δυνάμεών της σημείωσε η ΔΑΣ και στο 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, το οποίο πραγματοποιήθηκε τη βδομάδα που πέρασε, καταγράφοντας έτσι ενίσχυση για 4ο συνεχόμενο συνέδριο.

Σε συνέχεια της συνεπούς αγωνιστικής δράσης των σωματείων και των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η ΔΑΣ βγήκε ενισχυμένη σε ψήφους, ποσοστά και έδρες, γεγονός μάλιστα που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς επετεύχθη σε συνθήκες αύξησης των εργαζομένων που συμμετείχαν στις διαδικασίες ανάδειξης αντιπροσώπων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν περίπου 265 χιλιάδες εργαζόμενοι, 27 χιλιάδες περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στο προηγούμενο συνέδριο.

Σε αυτές τις συνθήκες, στο συνέδριο τη ΔΑΣ ψήφισαν 19 περισσότεροι αντιπρόσωποι από ό,τι στο προηγούμενο συνέδριο και κατέλαβε 1 επιπλέον έδρα στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Οπως σημειώνει η ΔΑΣ σε δελτίο Τύπου, «το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ στα μισθολογικά - ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Στη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, στις 3 και 4 Δεκέμβρη, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι με τη ΔΑΣ τοποθετήθηκαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, φωτίζοντας τις πραγματικές αιτίες τους και αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η γραμμή της ταξικής πάλης και σύγκρουσης με το αστικό κράτος και το κεφάλαιο αποτελεί τη μόνη πραγματική διέξοδο. Παρουσίασαν συνοπτικά τους στόχους και τους άξονες δράσης του ΠΑΜΕ, του ταξικού μετώπου στο οποίο συσπειρώνονται συνδικάτα, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι. Επεσήμαναν την ανάγκη ταξικής ενότητας των εργαζομένων, αποκάλυψαν την ψευδεπίγραφη «ανεξαρτησία» των άλλων δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στόχο έχουν να εγκλωβίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα σε λογικές ακίνδυνες για το κράτος και την εργοδοσία.

Από το συνέδριο δεν έλειψαν βέβαια οι μεθοδεύσεις των δυνάμεων του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπως των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, που με το «έτσι θέλω» έληξαν τις εργασίες πριν από τη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Ούτε έλειψαν εκδηλώσεις εκφυλισμού, καθώς συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ ψήφισε ως αναπληρωτής εκλεγμένου αντιπροσώπου, επίσης συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ, χωρίς ο τελευταίος να έχει παραιτηθεί από αντιπρόσωπος...

«Οι συγκεκριμένες δυνάμεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ, «ακύρωσαν κάθε δυνατότητα των 708 συνέδρων να αποφασίσουν για οποιοδήποτε ζήτημα και κυρίως για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Διέλυσαν τις διαδικασίες του συνεδρίου στην πιο κρίσιμη στιγμή. (...) Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού επιβεβαίωσαν τον διαλυτικό ρόλο που παίζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα, το γεγονός ότι έχουν αναλάβει εργολαβία τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ