Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για το δικαίωμα στη μόρφωση

Παναττική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή

«

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά. Είμαστε αποφασισμένοι. Η μόρφωση είναι δικαίωμά μας»: Είναι το μήνυμα που προέκυψε από την παναττική συνάντηση μαθητών που έγινε την Κυριακή, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, με τη συμμετοχή μαθητών από περισσότερα από 40 σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία).

Οι μαθητές αναφέρονται στο περιεχόμενο της συνάντησης και τα επόμενα βήματα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο mathites.gr, τονίζοντας σχετικά:

«Ανταλλάξαμε πείρα από την έως τώρα δράση μας στα σχολεία μας, στα μαθητικά μας συμβούλια, για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς σε διάφορα σχολεία και γειτονιές της Αθήνας. Για τη μεγάλη πανελλαδική πορεία στις 4 Νοέμβρη, που έγινε κόντρα σε πολλά εμπόδια που συναντήσαμε!

Ανταλλάξαμε γνώμες για το πώς θα γίνουν πιο πολλά τα σχολεία και οι μαθητές που μέσω των μαθητικών τους συμβουλίων συντονίζουν τον αγώνα τους και τις διεκδικήσεις τους έτσι ώστε να γίνεται πιο δυνατή η φωνή τους. Ιδιαίτερα, πώς θα αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά, μαζί και με τους συλλόγους γονέων όπου είναι δυνατό, τα εμπόδια που μας βάζουν διευθυντές και ορισμένοι καθηγητές στην προσπάθειά μας να διεκδικήσουμε το σχολείο που έχουμε ανάγκη.

Σκεφτήκαμε ιδέες, τρόπους και δράσεις για να ενημερώνονται και συμμετέχουν ακόμα περισσότερα σχολεία, όπως συναυλίες, τουρνουά και άλλες δραστηριότητες μέσα ή έξω από τα σχολεία μας.

Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στα σχολεία μας, όπως κενά στους καθηγητές, άθλιες κτιριακές υποδομές και ελλείψεις σχολικού εξοπλισμού. Μας απασχόλησε ειδικά η αγωνιστική ετοιμότητα που θα πρέπει να δείξουμε για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και την καθιέρωση Εθνικού Απολυτηρίου και ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Με τη δύναμη που μας δίνει ό,τι έχουμε καταφέρει με τους αγώνες μας τόσα χρόνια (απόσυρση προηγούμενης Τράπεζας Θεμάτων, μη κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, κατάκτηση του 10% εισαγωγής από τα ΕΠΑΛ, καθυστέρηση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου επί έναν χρόνο) είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά.

Γιατί το "σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει" είναι δικαίωμα κάθε μαθητή. Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε συντονισμένα και ενωμένα κόντρα στην υποβάθμιση του σχολείου μας, κόντρα σε κάθε κυβέρνηση που το κάνει χειρότερο. Για σύγχρονα και πραγματικά δωρεάν σχολεία που να μορφώνουν ολόπλευρα και ουσιαστικά όλους τους μαθητές, που μας δίνουν ολοκληρωμένη γνώση, δεν είναι ακριβά εξεταστικά κέντρα "καλύτερης παπαγαλίας"».

Η συνάντηση, κατά την οποία εκλέχτηκε η νέα Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, κατέληξε να μεταφερθεί στα σχολεία η συζήτηση που έγινε, όρισε επόμενο σταθμό δράσης στις 18 Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη, με οργάνωση στα σχολεία δράσεων αλληλεγγύης και αποφάσισε οι μαθητές να είναι «σε ετοιμότητα για προκήρυξη νέας πανελλαδικής πορείας μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε περαιτέρω εξαγγελίες για το νομοσχέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ