Τρίτη 10 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Συντονισμός φοιτητικών συλλόγων

Η οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα βρέθηκε στο επίκεντρο του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων της Πάτρας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο υπό κατάληψη κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Στο Συντονιστικό συμμετείχαν οι Σύλλογοι: Εστίας Πανεπιστημίου Πατρών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Επιστήμης των Υλικών, Μαθηματικού, Πολιτικών Μηχανικών, Φυσικού, Χημικού, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, Γεωλογικού, ΣΔΟ, ΣΕΥΠ Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ΤΕπΕΚΕ.

Οι παραπάνω Σύλλογοι χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί πανελλαδικά, χαρακτηρίζοντας ελπιδοφόρα τη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε, με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Και σημειώνουν ότι «πανελλαδικά, το φοιτητικό κίνημα βγαίνει δυναμικά απέναντι στην επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα, που εξαπολύει με την πολιτική της η κυβέρνηση της ΝΔ».

Σε σχέση με το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης, οι Σύλλογοι τονίζουν ότι «τα σχέδια της κυβέρνησης για ένα "σύγχρονο" πανεπιστήμιο, στα πρότυπα της ΕΕ, είναι αντίθετα με την ανάγκη για σύγχρονες σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα». Αναφέρονται ακόμα στη συζήτηση για δίδακτρα στο προπτυχιακό της Αρχιτεκτονικής, καταδικάζουν την καταστολή, υπερασπίζονται το άσυλο και καλούν σε συνέχιση της μαζικής συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ