Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενισχυμένη η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ενισχυμένο σε ψήφους, έδρες και ποσοστά αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας που έγιναν στις 8 και 9/12.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ έλαβε 43 ψήφους (από 36 την προηγούμενη φορά), κατέλαβε 4 έδρες στη διοίκηση (από 3) και αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη, με ποσοστό 24,4% (είχε 20%).

Η ΔΑΚΕ έλαβε 97 ψήφους (από 104) και κατέλαβε 8 έδρες (από 9), ενώ η ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΕ) έλαβε 36 ψήφους (από 40) και 3 έδρες (όσες είχε).

«Το θετικό αποτέλεσμα για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας της Μεσσηνίας», τονίζει η ΔΑΣ σε ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, σχολιάζοντας τον αρνητικό συσχετισμό που παραμένει, η ΔΑΣ αναφέρει: «Η αυτοδυναμία της παράταξης της ΝΔ από τη μία και οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΕ που κατέβηκαν σε κοινό ψηφοδέλτιο από την άλλη διαμορφώνουν εχθρικό μπλοκ, που θα συνεχίσει να δυσκολεύει την ανάπτυξη αγωνιστικής δράσης».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους συνδικαλιστές να δυναμώσουν τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στο εργατικό κίνημα, να ενισχύσουν τη γραμμή σύγκρουσης «με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς» και τη διεκδίκηση για «μισθούς, συμβάσεις, σύγχρονα εργατικά δικαιώματα», για Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

  • Με άνοδο της συμμετοχής (294 ψηφίσαντες από 266 την προηγούμενη φορά) ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής. Η ΔΑΣ καταλαμβάνει όλες τις έδρες του ΔΣ, ενώ εξέλεξε 6 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων (από 5) και 4 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (από 3).
Αρχαιρεσίες και συνελεύσεις

-- Συνεχίζονται έως την Κυριακή 15/12 οι εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, με το εξής πρόγραμμα: Σήμερα, Παρασκευή: 8 π.μ. - 11 π.μ. στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και 5 μ.μ. - 9 μ.μ. στον Πνευματικό Μορφωτικό Σύλλογο Μελίτης. Αύριο, Σάββατο: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Κυριακή 15/12: 11 π.μ. - 7 μ.μ. στα γραφεία του ΣΕΕΕΝ στην Πτολεμαΐδα.

-- Την Κυριακή 15/12 θα γίνει το 17ο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, στην αίθουσά του (Γιοσέφ Ελιγιά 7).

-- Το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Ν. Αττικής και Περιχώρων προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15/12, στις 10 π.μ., στα γραφεία του (3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ