Παρασκευή 13 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΑΡΚΟ
Σε εξέλιξη οι αντεργατικοί σχεδιασμοί για εκκαθάριση εν λειτουργία

Την πιθανή αδυναμία καταβολής της εξόφλησης της μισθοδοσίας του Νοέμβρη και της προκαταβολής της μισθοδοσίας του Δεκέμβρη στις συμφωνημένες ημερομηνίες ανακοίνωσε στους εργαζόμενους η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ την περασμένη Δευτέρα, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των σχεδιασμών της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας, με εκκαθάριση εν λειτουργία και προαναγγελία δύο διαγωνισμών μέσα στο 2020.

Απέναντι σε αυτούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς, στην ιδιαίτερα μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων που έγινε την Κυριακή στη Λάρυμνα, αποφασίστηκε η οργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, μέσα στον Γενάρη.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων

Παράλληλα, στο φόντο της ανασφάλειας των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας, για την καταβολή της μισθοδοσίας, αλλά και για τους κινδύνους που συνεπάγεται η μακρόχρονη απαξίωση εγκαταστάσεων και μηχανημάτων, το Συνδικάτο με ανοιχτή επιστολή του στη διοίκηση και τα αρμόδια υπουργεία υπενθυμίζει ότι δεν έχει γίνει τίποτα μετά από τα δύο θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» των τελευταίων μηνών και υπογραμμίζει την ανάγκη λήψης μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

Το κλαδικό Συνδικάτο απαιτεί: Ακύρωση των σχεδιασμών για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. Χρηματοδότηση και εκσυγχρονισμό της επιχείρησης, λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Διασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, με ενσωμάτωση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ καθώς και νέες προσλήψεις, για να καλυφθούν τα οργανικά κενά με βάση το οργανόγραμμα της επιχείρησης, ώστε κανένας εργαζόμενος να μην κάνει δουλειά για δύο και για τρεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ