Πέμπτη 6 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Να μείνουν ορατά τα αρχαία της Λευκάδας

Εργα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών. Κτίρια αποθηκών κοντά στο αρχαίο λιμάνι της Λευκάδας, διατεταγμένα εκατέρωθεν αρχαίας οδού
Εργα αποχέτευσης παραλιακών οικισμών. Κτίρια αποθηκών κοντά στο αρχαίο λιμάνι της Λευκάδας, διατεταγμένα εκατέρωθεν αρχαίας οδού
Την αξιοποίηση των, πρόσφατα αποκαλυφθέντων, σημαντικών, αρχαιολογικών ευρημάτων στη Λευκάδα, με τη δημιουργία επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου προτείνουν σε Ερώτησή τους στον υπουργό Πολιτισμού, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Σπύρος Στριφτάρης.

Η Ερώτηση αφορά στα ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με την κατασκευή δρόμου στη Λευκάδα, μόλις δυόμισι χιλιόμετρα νότια της σημερινής πόλης και αφορούν την αρχαία, τειχισμένη πόλη. Τα ευρήματα χρονολογούνται στους ελληνιστικούς και πρώτους ρωμαϊκούς χρόνους. Δηλαδή, όπως σημειώνουν οι βουλευτές, «μια περίοδο για την οποία δεν υπήρχε καμιά πληροφόρηση ότι υπήρχε ζωή στη Λευκάδα. Από αυτή την άποψη ρίχνεται φως στην ιστορία της Λευκάδας για μια περίοδο που μέχρι τώρα ήταν τελείως σκοτεινή».

Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι ήδη ο Δήμος Λευκάδας αποφάσισε την επιχωμάτωση των ευρημάτων και τη συνέχιση του έργου πάνω στον αρχαιολογικό χώρο, κάτι που, προσθέτουμε εμείς, θα σημάνει το οριστικό θάψιμο αυτών των σημαντικών ευρημάτων για την ιστορία του νησιού. «Δεδομένου ότι έτσι κι αλλιώς η Λευκάδα δεν έχει αξιοποιήσει άλλους αρχαιολογικούς χώρους, ο συγκεκριμένος χώρος θα έπρεπε να αξιοποιηθεί σαν επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος και ο δρόμος να κατασκευαστεί με μια μικρή μετατόπιση 2-3 μέτρων», προτείνουν οι κομμουνιστές βουλευτές και ρωτούν τι μέτρα θα λάβει το ΥΠΠΟ για να μην καλυφθεί ο χώρος και να χαρακτηριστεί αρχαιολογικός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ