Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πολλές οι «υποσχέσεις» του Τζόνσον

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Πληθώρα νομοσχεδίων για κάθε τομέα που θα επηρεαστεί άμεσα από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ ανήγγειλε χτες πως ετοιμάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα να υλοποιήσει την εντολή που του έδωσε ο βρετανικός λαός.

Οσον αφορά την εσωτερική πολιτική, ο Τζόνσον έκανε ειδική αναφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας και του δημόσιου συστήματος Υγείας μέσω πρόσληψης προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές. Τόνισε ότι θα επιχειρήσει να ενισχύσει τη διοικητική αποκέντρωση στη Βόρεια Ιρλανδία, υπαινίχθηκε αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, μιλώντας για «μοντέρνο και πιο δίκαιο» σύστημα και αλλαγές στο «σωφρονιστικό» σύστημα σε ό,τι αφορά τις ποινές για όσους καταδικαστούν για ειδεχθή εγκλήματα και τρομοκρατία. Δεν παρέλειψε, τέλος, να διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ ότι θα διατηρήσει τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ. Ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση μίας «Επιτροπής Συντάγματος, Δημοκρατίας και Δικαιωμάτων» που θα επανεξετάσει τις σχέσεις σε θεσμικό κοινοβουλευτικό επίπεδο...

Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι θα διαπραγματευτεί Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου με την ΕΕ έως τον Δεκέμβρη του 2020 καθώς και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με δεκάδες άλλες χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ