Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Πυροβολισμοί στο κέντρο της Μόσχας

ΜΟΣΧΑ.--

Τουλάχιστον ένα μέλος της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) σκοτώθηκε χτες μετά από πυροβολισμούς πολύ κοντά στο κτίριο της FSB στο κέντρο της Μόσχας και, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, 5 ακόμα υπάλληλοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6 μ.μ., κοντά στην κεντρική πλατεία Μπόλσαγια Λιουμπιάνκα, σε άμεση γειτνίαση με το κτίριο της FSB. Σύμφωνα με τη FSB, ο δράστης ήταν ένας, ο οποίος άνοιξε πυρ χωρίς να εισέλθει στο κτίριο της Υπηρεσίας και εξουδετερώθηκε πέφτοντας νεκρός, ενώ διεξαγόταν έρευνα για την ταυτοποίησή του.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο RT, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διερευνούν το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε συναυλία - εκδήλωση τιμής για τη Μέρα των Εργαζομένων στις Ρωσικές Υπηρεσίες Ασφαλείας και ενημερωνόταν διαρκώς για το περιστατικό. Ορισμένα ΜΜΕ ανέφεραν ενδεχόμενο συσχετισμό της επίθεσης με την εκδήλωση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ