Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατεί η διοίκηση της ΦΑΓΕ

ΓΣΕΕ και ΕΚΑ καταγγέλλουν τη στάση της διοίκησης της εταιρίας

Τις απολύσεις, τις δυσμενείς αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και την τρομοκρατία που επικρατεί στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ και καλεί τον υφυπουργό Εργασίας να συγκαλέσει τριμερή επιτροπή στο υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστούν όλα αυτά.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Εδώ και χρόνια, στη ΦΑΓΕ υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας και πιέσεων στους εργαζόμενους στην επιχείρηση για μη συμμετοχή τους στο εργασιακό σωματείο. Ετσι, από το σύνολο των 900 εργαζομένων, τα μέλη του σωματείου είναι 70! Το τελευταίο τρίμηνο, έχουν γίνει 19 απολύσεις εργαζομένων με πολυετή εργασία στην επιχείρηση, ενώ ακόμα έχουν γίνει απολύσεις ενεργών συνδικαλιστικών στελεχών, καθώς και δυσμενής μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων».

Από την πλευρά του και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει για το κλίμα φοβίας, που εδώ και καιρό καλλιεργεί η διοίκηση της ΦΑΓΕ και καλεί το υπουργείο Εργασίας να παρέμβει άμεσα, επιβάλλοντας την τήρηση των νόμων και το σεβασμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. «Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ