Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Καταγγέλλει την απόλυση μέλους της διοίκησής του

Την τρομοκρατική και παράνομη απόλυση του μέλους της διοίκησής του Στέφανου Λαβράνου, από την εταιρεία «Unisol», καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Υπενθυμίζει ότι η απόλυσή του «έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προσπάθεια της εργοδοσίας του ξενοδοχείου "Βυζαντινό" να απολύσει συνδικαλιστή και μάλιστα τον αντιπρόεδρο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Αχαΐας».

«Αυτό που η εργοδοσία δεν έχει μετρήσει καλά είναι ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Θα παλέψουμε για την ανάκληση κάθε απόλυσης με όλα τα μέσα. Κάθε απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου για μας», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για να επιστρέψει ο απολυμένος στη δουλειά.

«Αυτό που λένε ορισμένοι συνάδελφοι ότι "όποιος τούς πάει κόντρα, φεύγει", ισχύει μόνο όπου βασιλεύουν η σιωπή, τα σκυμμένα κεφάλια, η αποδοχή όλων των αντεργατικών μεθοδεύσεων. Οπου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά και διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, η εργοδοσία τα βρίσκει σκούρα», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο και τονίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι «να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να τσακίσουν το φόβο και την τρομοκρατία σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθούν στο Σωματείο τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ