Σάββατο 28 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ OTE
Συνέχεια στην απεργία με διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας

Από την απεργιακή περιφρούρηση στο κτίριο του Κεραμεικού
Από την απεργιακή περιφρούρηση στο κτίριο του Κεραμεικού
Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 30/12, στις 10 π.μ., συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Αιχμή στις πολυήμερες κινητοποιήσεις, που έχουν ξεκινήσει από τις 21/12, αποτελεί το αίτημα για την υπογραφή μίας, ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) σε όλο τον όμιλο, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

Την Παρασκευή 27/12, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων, έγινε περιφρούρηση και συγκέντρωση στο κτίριο του ΟΤΕ στην Παιανία. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ) και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής. Απεργιακές φρουρές στήθηκαν και σε άλλα κτίρια και εγκαταστάσεις του ομίλου.

Αλληλεγγύη από τη Γαλλία

Τη στήριξη και αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ εκφράζει το κλαδικό Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών της Μασσαλίας, «Syndicat Departementale CGT FAPT Telecoms 13».«Ο αγώνας σας για να κερδίσετε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης μας αγγίζει ιδιαίτερα εδώ στη Γαλλία, όπου η κυβέρνηση Μακρόν, στηριζόμενη από την εργοδοσία, προσπαθεί να εξατομικεύσει τα συνταξιοδοτικά μας ταμεία. Η μάχη που δίνετε για τα συλλογικά δικαιώματα, για εξίσωση όλων των δικαιωμάτων προς τα πάνω, είναι απαραίτητη για την κοινωνική πρόοδο που χρειάζονται οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα το Συνδικάτο σε μήνυμά του προς το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ