Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη κινητοποίηση της Δευτέρας

Να συμμετάσχουν μαζικά με τα αγροτικά τους μηχανήματα στα παναγροτικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε πόλεις της Μακεδονίας καλεί τους παραγωγούς με χτεσινό της κάλεσμα η ΠΑΣΥ.

«Κανείς να μην είναι απών από το προσκλητήριο του αγώνα για τα δίκαια αιτήματά μας», τονίζεται στο κείμενο. «Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το κακό παράγινε. Χρόνο με το χρόνο τα πράγματα πάνε όχι μόνο προς το χειρότερο, αλλά προς την καταστροφή. Το φάσμα της μαζικής χρεοκοπίας και του βίαιου οικονομικού ξεκληρίσματος εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών και μεσαίων αγροτικών νοικοκυριών είναι προ των πυλών».

«Το μαχόμενο αγροτικό κίνημα μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές, τις ταξικές ομοσπονδίες και αγροτικούς συλλόγους, τους συνεπείς συνεταιρισμούς και τις ενώσεις ήδη χάραξε τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Απομονώστε τους ξεπουλημένους των ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ - ΠΑΣΕΓΕΣ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΥ.

Στο μεταξύ στα μπλόκα του αγώνα παραμένουν, με τη συγκέντρωση τους να μαζικοποιείται καθημερινά, οι αγρότες του νομού Πέλλας, που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας, έξω από τα Γιαννιτσά. Οπως δηλώνουν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα οι παραγωγοί που συμμετέχουν στο μπλόκο θα δώσουν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας στα Γιαννιτσά.

Χτες σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Κιλκίς που πραγματοποιήθηκε στην Αξιούπολη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο τη Δευτέρα το πρωί μπροστά στη Νομαρχία Κιλκίς, όπου οι αγρότες θα συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Αγροτών της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις περιοδείες τους στα χωριά, ενημερώνοντας τους αγρότες για τις κινητοποιήσεις που αρχίζουν τη Δευτέρα. Δύο ισχυρά μπλοκ των αγροτών με τα τρακτέρ τους θα σχηματιστούν στα Μάλγαρα και τη Χαλκηδόνα.

Σήμερα το βράδυ στον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης πραγματοποιείται σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και ΠΑΣΥ, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών.

Τη συμπαράστασή τους στους αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης κι όλης της χώρας που ενωμένοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους εκφράζουν με ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι μέλη του Συνδικάτου Δέρματος. «Πιστεύουμε ότι η επιβίωση των αγροτών και η προστασία της αγροτικής παραγωγής είναι υπόθεση όλου του λαού και ιδιαίτερα των εργαζόμενων και των συνδικάτων τους. Γι' αυτό και ο αγώνας μας είναι κοινός και είναι ανάγκη να συγκροτηθεί ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο για να παλέψει για μια φιλολαϊκή, φιλοαγροτική πολιτική», τονίζεται στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ