Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ - ΠΓΔΜ - ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Ανένδοτος ο «Αλβανικός Στρατός»

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-

Παρά τις «πιέσεις» που φέρεται να ασκεί η Ουάσιγκτον στον Αλβανικό Στρατό (AKSH), τα μέλη του δηλώνουν ότι «εφ' όσον οι Δυτικοί σύμμαχοί μας βοηθούν τους εχθρούς μας, πρέπει να φροντίσουμε για τα δικά μας συμφέροντα».

Η ένοπλη οργάνωση, που δρα στην ΠΓΔΜ, στο Κόσσοβο και στη νότια Σερβία, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν πρόκειται να λάβει υπόψη της τις πιέσεις που της ασκεί η Ουάσιγκτον για να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή. Η ομάδα αυτή φέρεται να αποτελεί «παρακλάδι» του UCK και δηλώνει ανοιχτά πως μάχεται για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας». Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, ανακοίνωσε την Τρίτη το πάγωμα των καταθέσεων των εξτρεμιστικών αλβανικών οργανώσεων που δρουν στα Βαλκάνια και απαγόρευσε την παραμονή στις ΗΠΑ προσώπων, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι έχουν σχέση με τις οργανώσεις αυτές.

Η εξέλιξη αυτή ήταν μια από τις αρκετές χθεσινές, που υπογράμμιζαν το ότι το βαλκανικό «καζάνι» εξακολουθεί να βράζει. Στη Σερβία, η παραίτηση του προέδρου της Βουλής, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, σηματοδοτούσε την «κατάρρευση», για πολλούς αναλυτές, της κυβέρνησης DSS (Κοστούνιτσα)-DP (Τζίντζιτς) και αναμενόταν πως θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές. Οι ανταλλαγές βαρύτατων φραστικών κατηγοριών ήταν στο πρόγραμμα, με στελέχη του DSS να κατηγορούν την κυβέρνηση Τζίντζιτς ως «εγκληματική και διεφθαρμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ