Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟ

Τον Πύργο και την Πάτρα επισκέφτηκε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην πρωτεύουσα της Ηλείας μίλησε στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης - αναγνωστηρίου, που θα λειτουργεί στον ισόγειο χώρο των γραφείων της ΤΟ Ηλείας του Κόμματος, ενώ αργότερα μίλησε στη συνεστίαση της ΤΟ Αχαΐας, στην Πάτρα.

Το νεοκλασικό διατηρητέο κτίριο στον Πύργο, που στεγάζει τα γραφεία της ΤΟ Ηλείας και τη βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο η οποία εγκαινιάστηκε την Κυριακή, είναι δωρεά του κομμουνιστή Αντώνη Αντωνακόπουλου, επιφανούς επιστήμονα και πανεπιστημιακού δασκάλου, και της Γαλλίδας συντρόφου του, Louise Bailly, ελληνίστριας και αγωνίστριας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο χώρο θα λειτουργεί, όπως ήταν διακαής πόθος των δωρητών, βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο, που περιλαμβάνει την πλούσια και άριστα οργανωμένη βιβλιοθήκη του Αντ. Αντωνακόπουλου, αποτελούμενη από 500 τίτλους και ανεκτίμητης αξίας συγγράμματα και άλλα σημαντικά έργα του, ταξινομημένα από την σύζυγό του. Την εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, άνοιξε ο Γιάννης Τεφάνης, Γραμματέας της ΤΟ Ηλείας του ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια η Χριστίνα Κορδονούρη απήγγειλε το ποίημα του Μπρεχτ «Στους φοιτητές της εργατοαγροτικής σχολής».

Ο Γ. Τεφάνης σημείωσε ότι η βιβλιοθήκη - αναγνωστήριο θα μπορεί να αξιοποιείται από το λαό και τη νεολαία της πόλης, από μαζικούς φορείς, από επιστήμονες μελετητές, σε υλοποίηση της επιθυμίας του δωρητή να γίνει το ισόγειο του σπιτιού του χώρος μόρφωσης για τη νεολαία του τόπου του. Ευχαρίστησε δε όλους όσοι όλα αυτά τα χρόνια βοήθησαν, είτε οικονομικά είτε με άλλους τρόπους, την προσπάθεια αυτή.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ, και ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας. Παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Κυριαζής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Νίκος Κατσαρός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος, εκπρόσωποι φορέων και μέλη της οικογένειας του δωρητή.

Αργότερα, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της ΤΟ Αχαΐας του ΚΚΕ στην Πάτρα. Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε η Αγγελική Τσώλου, Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, ενώ παρευρέθηκε ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ