Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Οι ... φτωχούληδες του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πόσοι αγρότες βγάζουν 2.500.000 δραχμές και βάλε, τον μήνα; Τον τελευταίο καιρό πολλά λέγονται και γράφονται για δισεκατομμύρια και τρισεκατομμύρια δραχμές που δίνονται για επιδοτήσεις στους αγρότες. Αλλά κανείς από όλους αυτούς τους «ειδήμονες» περί των αγροτικών δε λέει πόσοι αγρότες επιδοτούνται με 2.000.000, 2.500.0000 ή και πολύ περισσότερα εκατομμύρια δραχμές κάθε μήνα.

Κάποιοι άλλοι όμως θεωρούνται ευυπόληπτοι, πετυχημένοι και καθόλου αξιοκατάκριτοι... όταν, για να φέρουν σε πέρας κυβερνητικές εντολές και αποφάσεις που μονίμως στρέφονται ενάντια στους αγρότες και το «έργο» τους, αμείβονται πλουσιοπάροχα με κρατικά χρήματα. Δηλαδή με τα χρήματα των αγρίως φορολογουμένων Ελλήνων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι αγρότες. Ενα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπου τον τελευταίο καιρό έχει φορτωθεί για τα καλά στην καμπούρα των αγροτών και πρωτίστως των βαμβακοπαραγωγών. Οι διοικούντες τον ΟΠΕΚΕΠΕ και πρώτα απ' όλους ο πρόεδρος και οι δύο αντιπρόεδροι αμείβονται με ποσά, που οι αγωνιζόμενοι αγρότες τα βλέπουν ενδεχομένως μόνο στα όνειρά τους.

Ο εκάστοτε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει να λαμβάνει: Μηνιαία αντιμισθία 2.000.000 δρχ., έξοδα παράστασης 200.000 δρχ., για κάθε συμμετοχή σε ΔΣ 50.000 δρχ. (προβλέπονται ένα τακτικό και τρία έκτακτα κάθε μήνα). Σε αυτά προστίθενται: Οικογενειακά επιδόματα, οδοιπορικά έξοδα, ημερήσια αποζημίωση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και επιδόματα αδείας και δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Οι δύο αντιπρόεδροι λαμβάνουν μηνιαία αντιμισθία 1.500.000 δρχ, ενώ για τα έξοδα παράστασης και κάθε συμμετοχή σε ΔΣ ισχύει ό,τι προβλέπεται για τον πρόεδρο. Και γι' αυτούς προστίθενται ακολούθως, τα ανάλογα ποσά από επιδόματα, οδοιπορικά, αποζημιώσεις και δώρα.

Να συμπεράνουμε ότι το... φιλοαγροτικό πρόσωπο της κυβέρνησης χρειάζεται έναν καλά «επιδοτούμενο» μηχανισμό για να το «φωτίζει»;


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ