Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μαζικά στο δρόμο του αγώνα

Φουντώνουν τα αγροτικά μπλόκα

Τη μαζική έξοδό τους στους δρόμους ετοιμάζουν για τις αρχές της επόμενης βδομάδας οι βαμβακοπαραγωγοί και οι άλλοι αγρότες της Μακεδονίας και της Θράκης, που δηλώνουν ότι αρχίζουν μακροχρόνιο αγώνα πεισμένοι πως η αγωνιστική διεκδίκηση αποτελεί τη μοναδική λύση στα χρόνια και οξυμένα προβλήματά τους.

Ηδη σε πολλά χωριά των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας οι αγρότες με τα μηχανήματά τους βρίσκονται στις πλατείες των χωριών και τους δρόμους, ενώ αναμένεται να δυναμώσουν τα μπλόκα από σήμερα. Το μεγαλύτερο «μπλόκο» έχει στηθεί στον κόμβο της Παραλίμνης έξω από τα Γιαννιτσά, στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Εδεσσας. Παρά το δριμύ κρύο που επικρατεί από χτες στην περιοχή, οι παραγωγοί της Πέλλας που συμμετέχουν στην κινητοποίηση δηλώνουν ότι παραμένουν και «δυναμώνουν» μέρα με τη μέρα, ενώ προαναγγέλλουν ότι ισχυρότατη θα είναι η παρουσία των αγροτών του μπλοκ στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα Γιαννιτσά. Στα χωριά της Θεσσαλονίκης τα μέλη της επιτροπής αγώνα πραγματοποιούν περιοδείες, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία πως η συγκέντρωση των αγροτών στη Χαλκηδόνα και τα Μάλγαρα θα είναι από τις μαζικότερες εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή.

Στο Νομό Κιλκίς καθημερινά όλο και περισσότεροι συνεταιρισμοί και αγροτικοί σύλλογοι δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δευτέρας που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κιλκίς, στο πλαίσιο των παναγροτικών συλλαλητηρίων που αποφασίστηκαν στον Παλαμά Καρδίτσας. Οι βαμβακοπαραγωγοί της επαρχίας Παιονίας του Κιλκίς, που είναι αγανακτισμένοι για τον εμπαιγμό που υφίστανται από το υπουργείο και τις απαράδεκτες τιμές με τις οποίες θα πληρωθεί το προϊόν τους, βρίσκονται ήδη με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών. Τη Δευτέρα το πρωί οι αγρότες θα συγκεντρωθούν σε κομβικά σημεία του νομού, ενώ οι πορείες θα συγκλίνουν στον κόμβο Πολυκάστρου, έξω από την πόλη του Κιλκίς. Προηγούμενα οι παραγωγοί του Κιλκίς θα συμμετάσχουν με τα τρακτέρ τους σε συλλαλητήριο έξω από τη Νομαρχία. Την κινητοποίηση στηρίζουν η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Κιλκίς, ο Αγροτικός Σύλλογος Πολυκάστρου, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Κιλκίς, ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών κλπ.


Επίσης οι αγρότες του Νομού Ημαθίας σε σύσκεψή τους στο Κλειδί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια, ενώ για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης εξέλεξαν συντονιστική επιτροπή αγώνα. Ακόμη χτες το βράδυ οι αγρότες της Πιερίας συσκέπτονταν στον Αγροτικό Σύλλογο Κατερίνης προκειμένου να αποφασίσουν κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι πολύμορφες δράσεις και ο συντονισμένος αγώνας (2024-02-10 00:00:00.0)
Σταθερά στα μπλόκα, προετοιμάζουν το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (2017-02-09 00:00:00.0)
«Στο πόδι» η αγροτιά σε όλη τη χώρα (2016-01-23 00:00:00.0)
Φουντώνει ο αγώνας! (1998-02-11 00:00:00.0)
Πλημμύρισε η αγανάκτηση (1996-03-09 00:00:00.0)
Η Ελλάδα στον παλμό της εξεγερμένης αγροτιάς (1996-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ