Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ζεστή εκδήλωση

Μια ζεστή εκδήλωση γνωριμίας με αυτούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ΚΚΕ για συμμετοχή στον ανοιχτό διαγωνισμό πρωτότυπου λογοτεχνικού έργου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Στους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν δίπλωμα συμμετοχής καθώς και ένα βιβλίο με κείμενα του σπουδαίου κριτικού λογοτεχνίας Μάρκου Αυγέρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό και ένα «ευχαριστώ σε όσους συμμετείχαν στο Διαγωνισμό» απηύθυνε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού.

Οπως επισήμανε η Ελ. Μηλιαρονικολάκη, «το Κόμμα μας δίνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της Λογοτεχνίας, σε αυτό το είδος της Τέχνης. Μας απασχολεί πολύ. Είναι ίσως ο πιο σύνθετος και απαιτητικός τομέας από όλα τα είδη της Τέχνης. Κουβαλάμε μια βαριά παράδοση στο επίπεδο της χώρας και στην ποίηση και σε διεθνές επίπεδο. Δύο από τους σημαντικότερους ποιητές διεθνούς εμβέλειας ήταν κομμουνιστές: Οι Γιάννης Ρίτσος και Κώστας Βάρναλης». Η Ελ. Μηλιαρονικολάκη θύμισε τα Επιστημονικά Συνέδρια που έχει πραγματοποιήσει η ΚΕ του ΚΚΕ, με τελευταίο αυτό που είχε ως θέμα τη συνάντηση της νεοελληνικής λογοτεχνίας με το εργατικό κίνημα και την κομμουνιστική ιδεολογία από τα τέλη του 19ου αιώνα έως το 1940. «Εχει πολύ ενδιαφέρον γιατί δεν υπάρχει μια τέτοια δουλειά από μια μαρξιστική οπτική της λογοτεχνίας. Να το προμηθευτείτε και να το μελετήσετε», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι θα συνεχιστεί με αντίστοιχες δουλειές η μελέτη της ιστορίας της νεοελληνικής λογοτεχνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ