Τετάρτη 29 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ψήφισμα τοπικών Ενώσεων κατά του νέου αθλητικού νόμου

Στην ομόφωνη αποδοκιμασία του νέου αθλητικού νόμου της κυβέρνησης ΝΔ προχώρησαν οι τοπικές Ενώσεις και Επιτροπές της Ομοσπονδίας μπάσκετ (ΕΟΚ), μετά από σχετική συνεδρίαση της ολομέλειας των προέδρων των Αθλητικών Ενώσεων και Τοπικών Επιτροπών της ΕΟΚ. Σε αυτήν αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη ψηφίσματος αποδοκιμασίας της πρόσφατης τροποποίησης του αθλητικού νόμου, με το οποίο παράλληλα «ζητείται η άμεση κατάργηση του αντισυνταγματικού αυτού άρθρου».

Στο ψήφισμα εκφράζονται ο προβληματισμός και η ανησυχία της ολομέλειας των Ενώσεων και Επιτροπών της ΕΟΚ για τον νέο αθλητικό νόμο, χαρακτηρίζοντάς τον αντισυνταγματικό και φωτογραφικό. Και ότι έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 5 της Ολυμπιακής Χάρτας, η οποία αναγνωρίζει και κατοχυρώνει την χωρίς όρους διοικητική αυτονομία των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, απαγορεύοντας κάθε άμεση ή έμμεση περιοριστική παρέμβαση της πολιτείας.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σεβαστεί την ομόφωνη απόφαση του αθλητικού κινήματος, να προστατέψει, όπως έχει υποχρέωση, την κατοχυρωμένη αυτονομία των Αθλητικών Ομοσπονδιών και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση μιας αντισυνταγματικής διάταξης, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να τεθεί η χώρα μας εκτός των διεθνών αθλητικών φορέων και των διεθνών αγωνιστικών εκδηλώσεων», σημειώνει χαρακτηριστικά το ψήφισμα των τοπικών Ενώσεων και Επιτροπών της ΕΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ