Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
«Διπλό» πρόκρισης η ΑΕΚ

Την πρόκριση στους «16» του FIBA Champions League εξασφάλισε και μαθηματικά η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της στη Γερμανία επί της Ράστα Βέχτα με 81-70 για τη 13η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ηταν η 8η νίκη της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο, που σε συνδυασμό με τη νίκη της Χάποελ Ιερουσαλήμ επί της Μπούργος ανέβασε την «Ενωση» στη 2η θέση του ομίλου, πίσω από την ισραηλινή ομάδα, και την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ανβιλ η ΑΕΚ κρατά την τύχη στα χέρια της για τη 2η θέση, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στους «16».

Στον χτεσινό αγώνα η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα στα τελευταία λεπτά, εντούτοις έδειξε χαρακτήρα την κρίσιμη στιγμή και έφτασε στη νίκη. Στο πρώτο μέρος η ελληνική ομάδα είχε κυριαρχήσει πλήρως, προηγούμενη ακόμα και με 28 πόντους (48-20) λίγο πριν την ανάπαυλα, με μπροστάρηδες τους Ζήση (12 π.) και Τσάλμερς (8 π.) στη διαχείριση και τους Γιάνκοβιτς (14 π.) και Χρυσικόπουλο (10 π.) στην επίθεση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με πρωταγωνιστή τον Σίμπσον, εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα της ΑΕΚ κάτω από το καλάθι ροκάνισαν τη «διαφορά», αλλά η ΑΕΚ με καθοριστικά τρίποντα από τους Ζήση και Γιαννόπουλο και αποτελεσματικές άμυνες κράτησε τα ηνία μέχρι τέλους.

  • Για τον 4ο όμιλο ο ΠΑΟΚ υπέστη μία ακόμα ήττα, την 9η στον όμιλο, αυτή τη φορά από τη Σαραγόσα στην Ισπανία (86-76), και παρέμεινε ουραγός στη βαθμολογία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ