Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νόμιμο το «Mall» με τη σφραγίδα του ΣτΕ

Προς... νομιμοποίηση βαίνει το ογκώδες εμπορικό κέντρο «Mall» (75.000 τ.μ.) στο Μαρούσι, με τη σφραγίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζεται ότι για τις εγκαταστάσεις του εμπορικού κέντρου «The Mall Athens» στο Μαρούσι είχε εκδοθεί άδεια το 2003, με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Συγκεκριμένα, νόμιμο έκρινε το ΣτΕ, κατά τη συνεδρίασή του στις 27 Γενάρη, το «The Mall Athens» και με την άμεση υπογραφή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι πλέον γεγονός, καθιστώντας πλέον νόμιμο το μέχρι πριν ...αυθαίρετο.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης που είδε προχτές τη δημοσιότητα, το Ε' Τμήμα γνωμοδότησε ότι «με το υπό επεξεργασία σχέδιο διατάγματος επιχειρείται η έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) του πρώην "Ολυμπιακού χωριού" στον Δήμο Αμαρουσίου, ο καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, η περιβαλλοντική έγκριση του ΕΧΣ, η έγκριση Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού και η επικύρωση του καθορισμού οριογραμμών ρέματος. Ρυθμίζονται ακόμη ζητήματα εφαρμογής των Σχεδίων».

Το πράσινο φως για τη νομιμοποίηση του εμπορικού κέντρου, που παρά τις ακυρωτικές δικαστικές αποφάσεις λειτουργεί από το φθινόπωρο του 2005, δόθηκε πριν από λίγες μέρες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχεδίου ΠΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ