Τρίτη 4 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζεται ο «Νίκος Πλουμπίδης»

Το θεατρικό έργο «Νίκος Πλουμπίδης», το οποίο αναφέρεται στη ζωή και την αγωνιστική δράση του μαρτυρικού ήρωα του κομμουνιστικού κινήματος, Νίκου Πλουμπίδη, ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή στο «Θέατρο της Ημέρας» (Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, Μετρό «Πανόρμου»)

Οι παραστάσεις παρατάθηκαν λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του έργου και κατόπιν της μεγάλης απαίτησης του κοινού θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή 16 Φλεβάρη. Στη συνέχεια προγραμματίζεται περιοδεία σε διάφορες πόλεις.

Το έργο προσεγγίζει τη ζωή και την αγωνιστική δράση του Ν. Πλουμπίδη. Μέσα από τη ροή της παράστασης παρακολουθούμε τη δράση του και ιδιαίτερα τα τελευταία δραματικά χρόνια, τόσο τα δικά του όσο και του κινήματος, ο δε κύκλος κλείνει με την εκτέλεσή του. Οπως αναφέρουν οι συντελεστές του έργου, ο Ν. Πλουμπίδης έδειξε ότι η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και η πίστη στην ιδεολογία και στα ιδανικά ενός κομμουνιστή αγωνιστή δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής.

Οπως σημειώνει ο Βασίλης Κολοβός:«Μέσα από την παράσταση και τη χρονική εξέλιξη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν εκείνη την περίοδο, ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε τα κατάλληλα ερεθίσματα υπενθύμισης στους θεατές της προσωπικότητας του Νίκου Πλουμπίδη και να "επαναδιατυπώσουμε θεατρικά" το λόγο του και την ηρωική στάση του, που τον κατέστησαν αιώνιο σύμβολο πίστης, δύναμης και αξιοπρέπειας».

Συντελεστές: Γρηγόρης Χαλιακόπουλος (ιστορική έρευνα - κείμενα), Βασίλης Κολοβός (δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία), Στράτος Σαραντίδης (σκηνικά - κοστούμια), Φίλιππος Περιστέρης (μουσική), Ακης Αποστολίδης (φωτισμοί).

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κολοβός, Ολγα Μουργελά, Χάρης Αρώνης, Τάσος Ράπτης.

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00.

Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 6929090 - 210 6995777 και για γκρουπ στο τηλέφωνο 6944750329.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ