Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι πρεμιέρες συνεχίζονται

«Το σύννεφο της καραμέλας»
«Το σύννεφο της καραμέλας»
Το κύκνειο άσμα της Σάρα Κέιν «Η Ψύχωση των 4.48» ανέβηκε χτες στον Εξώστη του θεάτρου «Χώρα», σε μετάφραση Ρούλας Πατεράκη - Αντώνη Γαλέου, σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, σκηνικά Βαλεντίνο Μαρένγκο, κοστούμια Αγγελου Μέντη, επιμέλεια μουσικής Κώστα Σουρβάνου. Πρόκειται για ημιτελές κείμενο, το οποίο η 28χρονη συγγραφέας έγραψε το 1998, λίγους μήνες πριν αυτοκτονήσει, ενώ η Ρούλα Πατεράκη καταθέτει τη δική της πρόταση ερμηνείας. Η Κέιν έπασχε από αυτοκαταστροφική κατάθλιψη και αυτή η εμπειρία της πρόσφερε το υλικό του έργου. Ενα έργο εξαιρετικά οδυνηρό καθώς γράφτηκε από μία συγγραφέα που ήξερε σχεδόν με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα παιζόταν μετά το θάνατό της.

  • Το έργο «Τρεις μέρες βροχή» του Ρίτσαρντ Γκρίνμπεργκ, παρουσιάζεται στο θέατρο «Δημήτρης Χορν», σε μετάφραση - σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Πάτσα. Το έργο φωτίζει το παρόν και το παρελθόν μέσα από τις ομοιότητες αλλά και διαφορές δύο γενεών, των παιδιών και των γονιών. Παίζουν: Σταμάτης Φασουλής, Πέμυ Ζούνη, Θοδωρής Αθερίδης.
  • Η παιδική Σκηνή του θεάτρου «Καισαριανής» παρουσιάζει το άπαιχτο έργο της Τούλας Κορώνη «Το σύννεφο της καραμέλας», στο θέατρο «Καπνοκοπτηρίου» (Κυριακή 11π.μ.- 1μ.μ. και 3 -5μ.μ.). Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μαζάνη, τα κοστούμια του Σπύρου Ορνεράκη, τα σκηνικά του Γιώργου Παπαδούκα, οι χορογραφίες της Μαρίας Σταύρου, η μουσική του Σάκη Τσιλίκη. Παίζουν: Μαρία Αμανάκη, Κατερίνα Αναστασίου, Μίρκα Κρεστενίτη, Αννα Μπαλέ, Δώρα Τζερουνιάν και Θόδωρος Ρωμανίδης. Η συγγραφέας είναι εκπαιδευτικός και με το έργο της κάνει θεατρικό παιχνίδι το μάθημα στην τάξη. Ο Περικλής με τις μαγικές ιδιότητες του σύννεφου της καραμέλας, μαθαίνει τα μεγάλα μνημεία του κόσμου και την ιστορία τους, βρίσκεται στην κυβερνοχώρα, πληροφορείται για τα αγαθά της τεχνολογίας και της επιστήμης και συναντά τον κόσμο της φιλίας και του παιχνιδιού μέσα από την ομάδα.
  • «Οι μύθοι κι οι διηγήσεις μας λένε μόνο αλήθεια/ όσα άλλα ακούσετε απλώς είναι παραμύθια... Ο λόγος μας για όλα αυτά δε θέλει αποδείξεις/ δίστιχα, τετράστιχα είναι λιτές ενδείξεις»... Με «Ενα εσώβρακον γεμάτο παραμύθια» υποδέχονται κάθε Κυριακή (10μ.μ.) οι Δημήτρης Αβούρης, Χριστίνα Μανιά και Νίκη Κάπαρη (αλλιώς «Θέατρο Αβούρη»), στο «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν). Το σατιρικό και ερωτικό περιεχόμενο παροιμιών, αινιγμάτων, 15σύλλαβων και παραδοσιακών λαϊκών τραγουδιών αποτέλεσε την πρώτη ύλη για μια παράσταση για ενήλικες. Αφηγούνται οι: Δημήτρης Αβούρης, Χριστίνα Μανιά, Νίκη Κάπαρη. Συμμετέχει ο Νικόλας Τσαφταρίδης. Μουσική Γιάννη Ψειμάδα (κιθάρα - σαξόφωνο) και φλάουτο η Νεφέλη Κάντερλι.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλόκοτη και σπαραχτική (2003-12-20 00:00:00.0)
Νέες αυλαίες (2003-11-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-06-07 00:00:00.0)
Τρία έργα στο «Ιλίσια» (2000-10-17 00:00:00.0)
Μ' ένα άπαιχτο, στην Ελλάδα, έργο του Ζαν Ζενέ επιστρέφει η Ρούλα Πατ (1997-02-20 00:00:00.0)
Πέφτουν αυλαίες...έρχονται πρεμιέρες (1995-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ