Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Τρία έργα στο «Ιλίσια»

Με το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λ. Τολστόι και το «Ρόουζ» του Μάρτιν Σέρμαν εγκαινιάζονται οι δύο ανακαινισμένες σκηνές του θεάτρου «Ιλίσια». Το πρώτο ανεβαίνει στο «Ιλίσια - Ντενίση» και το δεύτερο στο «Ιλίσια - Βολανάκης».

Το «Πόλεμος και Ειρήνη» ανεβαίνει σε μετάφραση - διασκευή Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Ντένης Βαχλιώτη και μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου . Παίζουν: Νίκος Γαλανός, Τζέση Παπουτσή, Πασχάλης Τσαρούχας, Αλεξάνδρα Παυλίδου, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, Ακις Δρακουλινάκος, Ανδρέας Νάτσιος, Δήμητρα Τσέλιου, Γιάννης Μάνιος, Λιάνα Παρούση, Λευτέρης Λαμπράκης, Πένυ Παπουτσή, Τρύφων Καρατζάς.

Στο «Ρόουζ» (πέρσι είχε μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό θέατρο της Αγγλίας με πρωταγωνίστρια την Ολυμπία Δουκάκη) πρωταγωνιστεί η Αντιγόνη Βαλάκου . Τον Απρίλη θα έρθει στην Ελλάδα η Ολυμπία Δουκάκη και το κοινό θα δει το έργο σε εναλλασσόμενες παραστάσεις, με τις δύο ηθοποιούς.

Το Γενάρη θα ανέβει το έργο του Ολλανδού συγγραφέα Αλεξ Βαν Βάμενταρ «Ο μικρός Τόνυ», σε μετάφραση Ντόροθυ Στεργιώτη - Βαν Ντερβέλ, σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη, σκηνικά Αντώνη Δαγκλίδη και κοστούμια Κλαιρ Μπρέσγουελ. Ερμηνεύουν: Στέλιος Μάινας, Αννα Μακράκη, Κάτια Σπερελάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ