Τρίτη 11 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Διαδηλωτές «ύποπτοι εγκληματικής δράσης»!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Το «έγκλημά» τους ήταν πως σκέφτηκαν και έκαναν χτες το μεσημέρι ειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση έξω από το υπουργείο Αμυνας στο Νόρθγουντ, του βόρειου Λονδίνου, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας δεν άρεσε ούτε στους αξιωματούχους του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, ούτε και στην αστυνομία που επενέβη να διαλύσει την κινητοποίηση των μερικών δεκάδων ατόμων, προχωρώντας στη σύλληψη οκτώ εξ αυτών.

Προηγουμένως, ωστόσο, οι διαδηλωτές είχαν προλάβει να πετάξουν φιάλες με ψεύτικο αίμα στο έμβλημα της εισόδου του υπουργείου Αμυνας, είχαν σκορπίσει δεκάδες φωτογραφίες πληγωμένων και πεινασμένων παιδιών απ' το Αφγανιστάν και το Ιράκ, με τον επικεφαλής της αντιπολεμικής εκδήλωσης, Ρίτσαρντ Μπαρν, να δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Στιγματίσαμε αυτό το στρατιωτικό έμβλημα με κόκκινο χρώμα για να αναδείξουμε πως πρόκειται για μία πηγή νεκρών παρελθόντος, παρόντος αλλά και των μελλοντικών θυμάτων της κρατικής τρομοκρατίας που αναβλύζει και απ' αυτήν εδώ τη στρατιωτική βάση».

Οσο για το λόγο που έκανε τους αστυνομικούς να συλλάβουν οκτώ απ' τους διαδηλωτές; Η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε πως συνελήφθησαν... «ως ύποπτοι πρόκλησης εγκληματικής βλάβης»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ