Σάββατο 8 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 9 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Λαϊκή κινητοποίηση για την προστασία του πάρκου στον Κόκκινο Μύλο

Την Πέμπτη 13 Φλεβάρη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Πατρών η προσφυγή του δήμου Πατρέων κατά της απόφασης της προηγούμενης διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, που απαίτησε να κατεδαφιστεί, δηλαδή να καταστραφεί το πάρκο του Κόκκινου Μύλου, που δημιούργησε ο δήμος.

Ο δήμος Πάτρας καλεί σε λαϊκή κινητοποίηση - συγκέντρωση στον Κόκκινο Μύλο το Σάββατο 8 Φλεβάρη στις 11 π.μ., ενώ απευθύνει κάλεσμα και για συγκέντρωση στα δικαστήρια την Πέμπτη 13 Φλεβάρη στις 9 π.μ..

Σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε ανάμεσα σε άλλα πως «το καλό της πόλης μας δεν μπορεί να γίνεται αιτία δικαστικών διώξεων. Μπορεί για τις κυβερνήσεις και το κράτος να ήταν νόμιμη η επί δεκαετίες εγκατάλειψη του χώρου, που είχε μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, και να θεωρούν παρανομία το ότι η δημοτική αρχή διαμόρφωσε ένα νέο πάρκο, έκτασης 15 στρεμμάτων, με γκαζόν, φωτισμό, νερό και παιδική χαρά, για μας όμως προέχει το καλό του λαού της πόλης».

Εκανε γνωστό επίσης ότι τη Δευτέρα 10 Φλεβάρη θα συναντηθεί στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απ. Βεσυρόπουλο για την παραχώρηση του Ριγανόκαμπου, με σκοπό τη δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου και για τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την παραλιακή ζώνη. Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή μαζί με φορείς και κατοίκους έχουν διεκδικήσει κι άλλους κοινόχρηστους χώρους, όπως το θαλάσσιο μέτωπο, που πλέον έχει παραχωρηθεί για χρήση στον πατραϊκό λαό, και το Πλατανόδασος στον Καστελλόκαμπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ