Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις

Την παραχώρηση της καθαριότητας του δήμου Λαυρεωτικής σε ιδιώτες και τις απολύσεις εργαζομένων καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής.

Οπως εξηγεί, στις 5/2 στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η παραχώρηση μεγάλου μέρους της καθαριότητας στους ιδιώτες, με το πρόσχημα ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας στο κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο και στα δύο δημαρχεία σε Λαύριο και Κερατέα.

«Με πόνο ψυχής ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωναν ότι δεν τους επιτρέπεται να πάρουν προσωπικό, ενώ μπορούν να δώσουν 60.000 ευρώ σε ιδιώτες με μηχανήματα να καθαρίζουν τα τζάμια στα κτίρια και τους δρόμους από βαριά αντικείμενα», σχολιάζει.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 6/2 ανακοίνωσαν σε 16 εργαζόμενους, που εργάζονται πάνω από δύο χρόνια στο δήμο, μέσω ασφαλιστικών μέτρων, ότι απολύονται!

Το Εργατικό Κέντρο απαιτεί να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και να μην απολυθεί κανένας, καθώς και να μην προχωρήσει καμία διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου.

Απολύσεις 11 εργαζομένων στην «Eurolife Ασφαλιστική»

Την εργοδοσία της «Eurolife Ασφαλιστική», που απέλυσε 11 εργαζόμενους από το τμήμα Πληροφορικής, καταγγέλλει η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Οπως επισημαίνει, ο σχεδιασμός της εταιρείας είναι «να αναθέσει το συγκεκριμένο κομμάτι εργασιών σε εξωτερικό συνεργάτη».

«Πρόκειται για συναδέλφους που εργάζονταν ακόμη και πάνω από 15 χρόνια στην επιχείρηση!» τονίζει η ΕΣΑΚ και προσθέτει:

«Η "αναγνώριση" γι' αυτό δεν ήταν καν μόνο η απόλυση που τους ανακοινώθηκε, αλλά και η "προσφορά" από την εταιρεία να έχουν τη ...χαρά πριν απολυθούν να προετοιμάσουν για ένα διάστημα οι ίδιοι την "ομαλή μετάβαση" στο outsourcing...

Μπροστά στο παραπέρα τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης που επιχειρείται με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών, η εξέλιξη αυτή πρέπει να αφυπνίσει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά πως τίποτα το θετικό δεν προσφέρει στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών η συνεχιζόμενη κερδοφορία κι ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων. Η "Eurolife" έφτασε το 2018 να έχει σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ κέρδη (!), για να έρθει τώρα να πετάξει όσους παρήγαγαν τα κέρδη αυτά μέσα σε μια μέρα στον δρόμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην "Eurolife" και συνολικά στον κλάδο να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων. Παλεύουμε ενάντια στην εργολαβοποίηση των εργασιών, που φέρνει μειώσεις προσωπικού, χειρότερους όρους εργασίας, εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων και συμφέρει μόνο το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ