Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Παναττική στάση εργασίας αύριο στις δημόσιες μονάδες Υγείας

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Στην παναττική στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, αύριο, Πέμπτη, στις 8 π.μ. καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, προτάσσοντας ως αιτήματα αιχμής την πάλη για: Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν ανεχόμαστε να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα - πρωί - νύχτα) και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων», σημειώνει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας», προσθέτει, «εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο, με ένταξη όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ διατηρούν πολλούς από εμάς αποκλεισμένους ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει "από μηδενική βάση" τους δικαιούχους, το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, ενώ υπάρχει "σύσταση" ΕΕ - ΔΝΤ για "μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% των εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν το επίδομα"».

  • Για αύριο, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ προκηρύσσει στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.) και καλεί σε Γενική Συνέλευση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ