Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Οι μαθητές στηρίζουν τους εργάτες και όχι τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες!»

Οι μαθητές των σχολείων της περιοχής, παιδιά εργατών στην πλειοψηφία τους, έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση
Οι μαθητές των σχολείων της περιοχής, παιδιά εργατών στην πλειοψηφία τους, έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην κινητοποίηση
«Οι μαθητές στηρίζουν τους εργάτες και όχι τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», βροντοφώναξαν μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου Μαρτίνου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Παιδιά εργατών στην πλειοψηφία τους, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν αντικρίζοντας τα φουγάρα του εργοστασίου να καπνίζουν, που τα παιχνίδια τους «έγιναν ένα» με τη σκόνη και τη σκουριά του λατερίτη, που με αγωνία και φόβο περιμένουν το γονιό τους να γυρίσει από τη δουλειά, στέκονται δίπλα στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, συμβάλλοντας με τη σπίθα της νιότης στον αγώνα τους.

Μετά την παρουσία τους στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, έδωσαν συνέχεια χτες, προχωρώντας σε κατάληψη του σχολείου τους και συμμετέχοντας στη συγκέντρωση στο εργοστάσιο. Στο Λύκειο του Μαρτίνου φοιτούν μαθητές από το Μαρτίνο και τη Λάρυμνα, όπου μαζί με τη γειτονική Μαλεσίνα «χτυπά η καρδιά» της ΛΑΡΚΟ, ενώ στη συγκέντρωση βρέθηκαν και μαθητές από σχολεία της γύρω περιοχής.

Αντιπροσωπεία του 15μελούς Συμβουλίου του σχολείου ανέβηκε στο μπαλκόνι που χρησιμοποιήθηκε για βήμα των ομιλητών και ανέγνωσε το ψήφισμα της συνέλευσής τους: «Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μαρτίνου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των γονιών μας, για το μέλλον της εταιρείας ΛΑΡΚΟ, για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των θέσεων εργασίας και εν συνεχεία του δικού μας μέλλοντος. Σήμερα, 11/2/2020, προβαίνουμε σε κατάληψη του σχολείου συμμετέχοντας κι εμείς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».

«Φέτος τελειώνω τη Γ' Λυκείου και ετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις», λέει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος και συνεχίζει προσθέτοντας: «Στο άγχος για την προετοιμασία των εξετάσεων ήρθε να προστεθεί και η ανασφάλεια για το αν ο πατέρας μου θα έχει δουλειά αύριο, αν θα μπορέσω να σπουδάσω, για το πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε από δω και πέρα».

«Στην αγωνία και το φόβο από τα δυστυχήματα στο εργοστάσιο ήρθε να προστεθεί και ο φόβος της ανεργίας», τονίζει χαρακτηριστικά η Μ., μαθήτρια, παιδί εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σημειώνοντας παράλληλα: «Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτε άλλο εκτός του να σταθούμε στο πλάι των γονιών μας, να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τους και να καλέσουμε όλους τους μαθητές της περιοχής να παραβρεθούν στη νέα κινητοποίηση της Τετάρτης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο δυνατοί στην πάλη για δουλειά, «καμίνια - μηχανές να ανάψουνε ξανά» (2024-03-30 00:00:00.0)
Αύριο θα βουλιάξει η Αθήνα στο μεγάλο συλλαλητήριο! (2024-03-27 00:00:00.0)
Μια ολόκληρη τοπική κοινωνία αντιμέτωπη με τον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό (2022-06-11 00:00:00.0)
Παλλαϊκό «όχι» στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ στις απολύσεις και στο ξεσπίτωμα (2022-02-11 00:00:00.0)
Αγώνας δίκαιος, με διάρκεια και αντοχή (2020-12-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις ενάντια στη συγχώνευση (2014-09-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ