Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Επίθεση στο απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση

Την επίθεση της εργοδοσίας του ομίλου ΟΤΕ στα δικαιώματα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Οπως αναφέρει στις 13/2, «κλιμάκιο της διοίκησης του Ομίλου ΟΤΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του ομίλου επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Ηράκλειο της Κρήτης. (...) Επιτέθηκαν ευθέως στα συνδικάτα και στο δικαίωμα των εργαζομένων να δρουν και διεκδικούν συλλογικά μέσα από αυτά, με πληθώρα απαξιωτικών αναφορών για τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και με κατασυκοφάντηση του απεργιακού μας αγώνα. (...) Ετσι προσπάθησαν να κάμψουν το φρόνημα και την πίστη τους στο συλλογικό αγώνα, αποκαλύπτοντας ότι ο φόβος της εργοδοσίας είναι ακριβώς αυτός. Δηλαδή, η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και η συλλογική δράση και διεκδίκηση».

Την ίδια στιγμή, η ΕΣΚ καταγγέλλει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ ΟΤΕ «έχει το ρόλο του παρατηρητή ώστε η εργοδοσία ανεμπόδιστη να εφαρμόσει όλο το σχεδιασμό της».

Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του ομίλου, η ΕΣΚ καλεί «να απαντήσουμε οργανωμένα στις απειλές της εργοδοσίας παρακάμπτοντας την πλειοψηφία της ΟΜΕ και των σωματείων (...). Οι τοπικές διοικούσες και οι απεργιακές επιτροπές που φτιάχτηκαν και θα πρέπει να συνεχίσουν να οργανώνουν τον αγώνα των εργαζομένων ανά χώρο δουλειάς, να αναδείξουν όλα τα φαινόμενα εκφοβισμού και απειλών. Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος μόνος απέναντι στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας». Παράλληλα, σημειώνει ότι «οι πλειοψηφίες της ΟΜΕ - ΟΤΕ και των συνδικάτων δεν εκφράζουν, πλέον, τους εργαζόμενους. (...) Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε να αποτυπωθεί ο πραγματικός συσχετισμός στα σωματεία».

Τους ξεζουμίζουν και τους πετάνε...

Παράλληλα, με βάση τις «ενημερώσεις» που κάνει η εργοδοσία, η ΕΣΚ επισημαίνει ότι είναι σαφές πως «στο στόχαστρο είναι εργαζόμενοι συγκεκριμένων ειδικοτήτων (γραμματείς, τεχνικοί στους κατανεμητές, εργαζόμενοι στην εξυπηρέτηση πελατών, καθαρίστριες), ηλικίας άνω των 45 ετών, που φαίνεται ότι για την εργοδοσία είναι το όριο για το ξεζούμισμά μας. Θεωρούν ότι η εντατικοποίηση εξαντλεί βιολογικά τον ανθρώπινο οργανισμό σε αυτήν την ηλικία, συνεπώς θέλουν νεότερους και φθηνότερους εργαζόμενους. Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με το Ασφαλιστικό, που η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο, οδηγεί εργαζόμενους στην έξοδο χωρίς προοπτική συνταξιοδότησης, αφού απέχουν πάρα πολλά χρόνια από τα 67 ώστε να πάρουν έστω κάποια μειωμένη σύνταξη».

Οι μεθοδεύσεις αυτές αποτελούν άλλη μια επιβεβαίωση της σημασίας της απεργίας για το Ασφαλιστικό στις 18/2 και η ΕΣΚ καλεί σε μαζική συμμετοχή, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι με ευθύνη της πλειοψηφίας η ΟΜΕ ΟΤΕ δεν έχει πάρει απόφαση για την απεργία. Η ΕΣΚ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής με Γενικές Συνελεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ