Σάββατο 15 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 16 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταγγέλλει τη ρατσιστική τοποθέτηση Βρούτση ενάντια στους ομογενείς και μετανάστες εργάτες

Νέο ντελίριο του υπουργού Εργασίας, αυτή τη φορά απέναντι σε ομογενείς και μετανάστες εργάτες που δούλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, στις κατασκευές και σε άλλους κλάδους
Νέο ντελίριο του υπουργού Εργασίας, αυτή τη φορά απέναντι σε ομογενείς και μετανάστες εργάτες που δούλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, στις κατασκευές και σε άλλους κλάδους
Την αντεργατική και ρατσιστική τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, σε Επίκαιρη Ερώτηση που του έγινε στη Βουλή από το ΚΚΕ, για την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών που δούλεψαν στην Ελλάδα, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Υπενθυμίζουμε ότι με την Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ αναδείκνυε το πρόβλημα που έχει προκύψει από την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου, το οποίο παραμένει και στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης, καθώς πολλοί ασφαλισμένοι, μεταξύ αυτών ομογενείς και μετανάστες εργάτες, ενώ συμπληρώνουν όλες τις άλλες προϋποθέσεις (χρόνια εργασίας, ηλικία), λαμβάνουν μειωμένη «εθνική σύνταξη» επειδή δεν έχουν 40 χρόνια διαμονής στη χώρα μας.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προϋποθέσεων, ασφαλισμένος π.χ. με 20 έτη εργασίας και ασφάλισης (6.000 μέρες ασφάλισης) και παραμονή στην Ελλάδα για 27 έτη, λαμβάνει «εθνική» σύνταξη 259,2 ευρώ αντί των 384 ευρώ που του αναλογεί με βάση τα χρόνια της δουλειάς του στη χώρα.

Ελληνες και μετανάστες εργάτες να δώσουν ενιαία απάντηση στην αντεργατική πολιτική

Καταγγέλλοντας την απαράδεκτη στάση του υπουργού Εργασίας στη Βουλή, το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Παίρνοντας επιχειρήματα από τα πιο μαύρα εγχειρίδια των χρυσαυγιτών δολοφόνων, ο υπουργός των Εργοδοτών, μακελάρης του Ασφαλιστικού, με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή την Πέμπτη 13 Φλεβάρη, έφτασε στο σημείο να απαντήσει στον βουλευτή του ΚΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Χρ. Κατσώτη, ότι: "Ο κ. Κατσώτης λέει, Ελληνα φορολογούμενε, πλήρωνε όποιον πρόσφυγα και μετανάστη έρθει στην Ελλάδα. Μοιράστε λεφτά... όλου του κόσμου οι κατατρεγμένοι ελάτε στην Ελλάδα. Και σε αυτήν την Ελλάδα, οι Ελληνες φορολογούμενοι, οι Ελληνες πολίτες, μέσα από τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους θα σας δίνουν σύνταξη".

Ο υπουργός του νόμου Βρούτση - Κατρούγκαλου παπαγαλίζει το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής ότι οι μετανάστες και ομογενείς εργαζόμενοι που εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, που πληρώνουν φόρους, εισφορές, όλοι αυτοί, κατά τον υπουργό και τη φασιστική, ρατσιστική Χρυσή Αυγή, "κλέβουν τα λεφτά των Ελλήνων".

Ταυτόχρονα, σαν σύγχρονος δουλέμπορος και παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ για κατάργηση αυτής της απαράδεκτης διάκρισης, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις σε βάρος των ομογενών και μεταναστών εργατών, σαν εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας.

Ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης που τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Ελλάδας, Ελλήνων και μεταναστών, επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ακραία εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργαζομένων. Επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη λογική για την ίδια δουλειά, με τις ίδιες εισφορές και την ίδια φορολογία, οι εργαζόμενοι να πληρώνονται διαφορετικό μισθό, διαφορετική σύνταξη. Καλλιεργεί τον ρατσισμό και την ξενοφοβία για να κρύψει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική της κυβέρνησής του.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις ρατσιστικές και επικίνδυνες δηλώσεις Βρούτση. Να δώσουν μαχητική απάντηση στην πολιτική που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους, Ελληνες και μετανάστες», και να πάρουν μέρος στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ελληνες και μετανάστες εργάτες να παλέψουν μαζί για τη ζωή που τους αξίζει (2018-12-18 00:00:00.0)
Αχτσιόγλου όπως Βρούτσης. Οι μάσκες έπεσαν... (2018-09-22 00:00:00.0)
Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι δηλητήριο για την εργατική τάξη και το κίνημά της (2015-03-20 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στη Χρυσή Αυγή (2013-01-08 00:00:00.0)
Για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας (2012-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ