Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να ξεσηκωθεί ενάντια στην παρουσία ΑμερικανοΝΑΤΟικών

«Με σταθερά βήματα προχωρά η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε σημείο εφόρμησης του αμερικανικού στρατού στα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Οι υποδομές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής τίθενται στην υπηρεσία των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή τις πληροφορίες για την επερχόμενη άφιξη του Αμερικανού υποστράτηγου στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να επιθεωρήσει το αεροδρόμιο, το λιμάνι, αλλά και τα στρατόπεδα της περιοχής, και ενημερώνει το λαό της πόλης πως το λιμάνι θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της «μεγαλύτερης άσκησης πολεμικής προετοιμασίας (Defender 2020)», οπότε και αναμένεται να αποβιβαστεί μια ολόκληρη μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού του αμερικανικού στρατού, η οποία θα μετακινηθεί μέσω του Εβρου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, καλύπτοντας το νότιο μέτωπο με τη Ρωσία.

«Η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε πολεμική βάση - ορμητήριο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «προς όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μαζί με τις υπόλοιπες βάσεις στη χώρα μας, θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για ιμπεριαλιστικό πόλεμο προς όφελος του κεφαλαίου», πράγμα που, όπως σημειώνει, «είναι η άλλη όψη της πολιτικής στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων στο εσωτερικό, της ανάπτυξης για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Και προσθέτει πως «με την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις, η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας και την περιοχή σε στόχο, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν».

Η Τομεακή Επιτροπή του Κόμματος σημειώνει πως για τους εργαζόμενους και το λαό «το μενού έχει θυσίες διαρκείας» και τους καλεί «να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή (...). Να εκφράσουν με κάθε τρόπο, μέσα από τα Σωματεία και τους μαζικούς φορείς, την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα και να απαιτήσουν: Να μην εγκατασταθεί αμερικανοΝΑΤΟική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ